Paradisul din Caraibe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisaje de vis pentru o vacanţă de neuitat
Peisaje de vis pentru o vacanţă de neuitat

Ghidul Republica Dominicană, al şaselea din colecţia National Geographic Traveler, apare împreună cu „Adevărul“, vineri, 16 aprilie, la preţul de 12,99 lei. Republica Dominicană este o ţară a contrastelor, între sălbăticie şi civilizaţie, istorie şi lux, locul în care cei mai înalţi munţi din Antile se întâlnesc cu cele mai frumoase plaje.

Relieful ţării care se întinde de-a lungul Tropicului Racului variază de la zone semideşertice presărate cu cactuşi la munţi împăduriţi - dintre care cei mai înalţi, Pico Duarte, La Pelona şi La Rucilla, depăşesc 3.000 de metri - şi cascade care ţâşnesc din stâncă. Plajele albe se întind pe coasta Atlanticului, în nord, şi pe cea a Caraibelor, în sud.

Întinsă pe două treimi din Insula Hispaniola, a doua ca mărime din Caraibe, Republica Dominicană este cea mai căutată din zonă pentru turismul de masă. Plajele scăldate de valuri şi presărate cu palmieri sunt inima turistică a ţării, cu o reţea de staţiuni all-inclusive întinsă de-a lungul coastei de nord şi al aşa-numitei Costa del Coco (Coasta de Cocos).

Localităţile Punta Cana şi Cap Cana din această zonă constituie baza unui proiect de jumătate de miliard de dolari care presupune construirea celui mai mare port pentru iahturi din zona Caraibelor. Coasta de Cocos, botezată astfel de un turists, îmbie cu plaje ce par nesfârşite, cu nisip fin care dispare în apele protejate de recife de corali.

Turiştii care aterizează pe Aeroportul International din Punta Cana au de ales între ofertele de cazare ale hotelurilor ultraluxoase. Plaja ce se întinde pe aproape 64 de kilometri promite o vacanţă într-un loc a cărui frumuseţe este greu de egalat.

Nisipul alb este umbrit de arborii de cocos, emblema regiunii, iar vânturile puternice ridică valuri care-i ademenesc pe surferi, deşi mareele puternice nu sunt favorabile înotului.

Călătoreşte cu „Adevărul"

Ghidurile din colecţia National Geographic Traveler vă prezintă unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale momentului, sunt tipărite în condiţii grafice de excepţie şi costă de patru ori mai puţin decât alte apariţii editoriale din aceeaşi categorie. Volumul pe care-l veţi putea cumpăra vinerea viitoare, doar împreună cu ziarul „Adevărul", are 240 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Republicii Dominicane, dar şi cu sfaturi de călătorie şi sugestii pentru locuri de cazare, shopping, cultură şi divertisment.

Republica Dominicană

Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Canada, Alaska şi Japonia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite