Palatul artelor din centrul Vienei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albumul „Muzeul de Istorie a Artei. Viena“ va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. În capitala Austriei se află unul dintre cele mai bogate muzee de artă din lume. Istoria colecţiei a început în 1358.

Etajul I al clădirii este dedicat colecţiei de artă clasică, colecţiei de sculptură şi artă decorativă şi colecţiei de artă egipteană şi orientală. Capodoperele picturii germane, flamande, italiene, franceze şi spaniole pot fi admirate în galeria situată la al doilea nivel al edificiului.

Pe lângă informaţii practice despre muzeu, albumul publicat de Editura Adevărul cuprinde poveştile unor capodopere ale artei universale, printre care „Fecioara cu Pruncul" de Albrecht Dürer, „Drumul spre Golgota" de Hieronymus Bosch, „Turnul Babel" de Pieter Bruegel cel Bătrân, „Vara" de Giuseppe Archimboldo, „Autoportret în oglindă convexă" de Parmigianino.

Acesta din urmă, realizat în 1523-1524, o lucrare ce dorea să meargă dincolo de convenţiile epocii, a fost tabloul cu care tânărul Parmigianino s-a prezentat, sfidător, în faţa Papei Clement al VII-lea, pentru a-şi dovedi talentul.

De-a lungul secolelor, acest palat al artelor din centrul Vienei a devenit un simbol al preocupării culturii austriece pentru obiecte de artă din toate colţurile lumii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite