Opera „Madama Butterfly“ se distribuie vineri cu "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini
Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini

Opera „Madama Butterfly“ de Giacomo Puccini se distribuie vineri, 8 octombrie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Melomanii vor primi un CD, un DVD şi un album cartonat cu informaţii despre autor şi despre cele mai importante interpretări şi montări ale operei.

Pe CD veţi putea asculta o înregistrare din 1955 cu Maria Callas şi Orchestra şi Corul Scala din Milano, sub bagheta lui Herbert von Karajan. În distribuţie se mai regăsesc şi numele Lucia Danieli, Nicolai Gedda şi Mario Borriello.

DVD-ul conţine înregistrarea spectacolului „Madama Butterfly" din 1986. Orchestra şi Corul Teatrului din Milano au lucrat împreună cu alt dirijor prestigios, Lorin Maazel, american (născut în Franţa), violonist şi compozitor. Rolul titular este deţinut de soprana Yasuko Hayashi.

Această operă a lui Puccini are nevoie de o voce plină de naturaleţe, uneori chiar naivitate, care să sune profund, umil şi pur, să fie din când în când uşor aspră şi exotică, dar puternică şi clară în scenele de mare intensitate dramatică.

În reprezentaţia de la Milano, Yasuko Hayashi oferă o întruchipare ideală a gheişei, ce corespunde arhetipului eroinei lui Puccini şi se încadrează perfect în spectacolul esenţialmente tradiţional, pus în scenă de regizorul japonez Keita Asari, la Scala.

Japonia profundă

În imaginile surprinse pe înregistrare putem vedea casa japoneză a lui Cio-Cio-San, detalii ale grădinii, chimo­nouri croite impecabil şi haine elegante de la cumpăna dintre secolele al XIX-lea şi al XX-lea. Ceremonialul căsătoriei, ceremonia ceaiului şi sinuciderea ostentativă a eroinei, din dorinţa de a-şi salva onoarea, sunt puncte de interes ale acestui spectacol.

În rolul consulului, baritonul Giorgio Zancanaro fascinează cu felul lui de a cânta şi cu prezenţa sa impunătoare. Şi tenorul slovac Peter Dvorský, în rolul lui Pinkerton, cântă ireproşabil. Scala din Milano a acordat întotdeauna o mare atenţie alegerii cântăreţilor. 

image

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite