Onoarea, între sabie şi glonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 MARTIE  Al doilea  volum al romanului „Cei Patruzeci şi Cinci“ va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Astăzi puteţi cumpăra primul volum. Nu rataţi, săptămâna viitoare, şi celelalte capitole care întregesc o capodoperă a literaturii de aventuri!

În Franţa anului 1585, conflictele pentru putere încă mocnesc. S-au scurs treisprezece ani de la îngrozitoarea noapte a Sfântului Bartolomeu, când ura dintre catolici şi hughenoţi a dat în clocot. În aceste vremuri tulburi, soarta ţării e hotărâtă de cei Patruzeci şi cinci, gentilomi gasconi credincioşi regelui Henric al III-lea, în jurul căruia se strânge laţul comploturilor urzite de ducele de Guise şi ducesa de Montpensier. Intriga complexă, personajele puternice, scenele de război şi poveştile de dragoste reuşesc să întregească un fragment controversat al istoriei Franţei pe care numai pana lui Dumas a reuşit să-l surprindă cu atâta măiestrie.

Iată un fragment din cel ­de-al doilea volum: „Un glonţ reteză şuierând una dintre penele din creasta coifului lui Henri. Regele se văzu încolţit de vreo doisprezece archebuzieri din trupa personală a guvernatorului. Regele căzu la pământ şi zece spade se ridicară asupra lui. Numai Chicot rămăsese pe cal. Descălecă imediat, sări în faţa regelui şi începu să-şi rotească spada lungă în aer cu atâta repeziciune încât reuşi să-i alunge pe cei din prima linie". 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite