'"Odiseea căpitanului Blood" se distribuie joi împreună cu "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Odiseea căpitanului Blood", de Rafael Sabatini, va fi distribuit mâine, numai împreună cu ziarul „Adevărul", la preţul total de 10,99 lei.

„Odiseea căpitanului Blood" îl are ca personaj central pe Peter Blood, un medic de origine irlandeză. Prins în mijlocul unei revolte împotriva puterii şi a regelui, Blood este condamnat la sclavie şi „deportat" în Insulele Caraibe. Astfel, alungat pe nedrept din Anglia, Blood este nevoit să apeleze la geniul său tactic pentru a supravieţui. Cartea are o strălucită componentă istorică, surprinzând tumultul bătăliilor navale între spanioli şi englezi.

Rafael Sabatini, autorul cărţii distribuite mâine de „Adevărul", a trăit între 1875 şi 1950 şi a fost un scriitor italo-britanic extrem de popular pentru romanele sale de aventuri şi de dragoste. Sabatini s-a născut la Jesi, în Italia, dintr-o mamă engleză şi un tată italian, ambii cântăreţi de operă. De la vârsta de 17 ani, viitorul scriitor s-a stabilit în Anglia, la acel moment stăpânind cinci limbi, cărora le-a adăugat rapid engleza, ca a şasea. În mod conştient, a ales să scrie în limba sa adoptată, engleza, pentru că, spunea el, „toate poveştile bune sunt scrise în engleză".

Părintele lui Scaramouche

Primul său roman a apărut în 1902, dar i-a trebuit tânărului scriitor aproape un sfert de secol de muncă grea până la a obţine marele succes, în 1921, cu „Scaramouche", strălucit roman de aventuri plasat în timpul Revoluţiei Franceze, devenit rapid un bestseller internaţional. Succesul mondial a fost repetat, în 1922, cu „Captain Blood" (intitulată şi „Captain Blood His Odyssey"), cartea oferită astăzi de „Adevărul". Autor prolific, Sabatini a continuat să publice o carte nouă aproape în fiecare an, dar, deşi s-a bucurat de o popularitate constantă, nu a mai reuşit să repete uriaşul succes al celor două romane.

Autor a 31 de romane, opt culegeri de povestiri, şase cărţi non-fiction şi o piesă de teatru, Sabatini rămâne şi astăzi popular pentru patru romane din întinsa sa operă: „The Sea Hawk" (1915), „Scaramouche" (1921), „Captain Blood" (1922) şi „Bellarion the Fortunate" (1926). Două alte cărţi avându-l ca personaj pe Blood, medicul obligat de împrejurări să devină pirat - „Captain Blood Returns" (1931) şi „The Fortunes of Captain Blood" (1936) -, nu sunt propriu-zis sequel-uri, ci culegeri de povestiri plasate temporal în interiorul romanului original. Romanul a fost ecranizat în 1935 de Michael Curtiz, cu Errol Flynn şi Olivia de Havilland.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:


Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul"
(pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic
, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite