O nouă călătorie în lumea lui Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 12 mai Volumul „Casa cu aburi“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 11,99 lei. Romanul „Casa cu aburi“ a fost publicat sub formă de foileton între 1 decembrie 1879 şi 15 decembrie 1880.  A apărut în volum la sfârşitul anului 1880.

Acţiunea cărţii se desfăşoară în India, la puţin timp după revolta cunoscută sub numele de Primul Război de Independenţă din această ţară, în anul 1857. În Calcutta, colonelul în retragere Edward Munroe trăieşte cu amintirea amară a soţiei sale dispărute în timpul unor masacre provocate la Cawnpore de trupele lui Naha Sahib, o căpetenie indigenă şi un duşman implacabil al britanicilor.

Atunci când un amic îi propune colonelului un voiaj la bordul unui vehicul extraordinar, Munro acceptă provocarea, dar aceasta îi va aduce ceva mai mult decât o călătorie de agrement şi îl va pune faţă-n faţă cu un inamic redutabil, în persoana lui Nana Sahib însuşi.

La bordul elefantului cu aburi

După Primul Război de Independenţă, orice urmă a şefului de trib Nana Sahib fusese pierdută, vehiculându-se chiar că acesta nu mai e în viaţă. Sahib se afla, de fapt, în Nepal, iar autorităţile din Bombay îi prinseseră urma, descoperind chiar că urzea o nouă revoltă.

Banks, un inginer britanic de 45 de ani, construise, la comanda maharajahului Bhutanului, un tren rutier cu două vagoane, tras de o locomotivă în formă de elefant, pentru deplasarea căruia nu era nevoie de o cale ferată.

Banks şi colonelul Munro vor pleca într-o călătorie aventuroasă către masivul Himalaya, la bordul elefantului cu aburi. Pe fabulosul atelaj, supranumit „Casa cu aburi", li se vor alătura doi prieteni - Maucler, un invitat francez, şi căpitanul Hod, un împătimit vânător de tigri.

Povestind o serie de aventuri petrecute la bordul unui elefant mecanic gigantic, ce funcţionează pe bază de aburi, romanul este un precursor al curentului artistic steampunk. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite