O fantomă îndrăgostită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JOI, 21 APRILIE Romanul „Fantoma de la Operă“, de Gaston Leroux, va fi distribuit cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Astăzi puteţi cumpăra romanul „Interviu cu un vampir“, de Anne Rice. Nu rataţi, săptămâna viitoare, întâlnirea cu un personaj misterios!

Romanul a fost publicat de Editura Adevărul în traducerea Mihaelei-Anna Mihailide. Traducătoarea este de părere că „Fantoma de la Operă" nu este un roman poliţist şi nu merită nici ştampila de roman de groază.

„Este un roman dedicat, cu pasiune, muzicii, Operei din Paris. Este un roman dedicat spiritului creator al artistului, care explică mai bine ca niciodată darul, harul muzical pe care Dumnezeu nu-l aşază întotdeauna ­într-un trup clădit la fel de minunat. Este un roman de şi despre dragoste şi forţa pe care aceasta o poate insufla fie şi unui trup scheletic fără chip, aşa cum este Érik - Fantoma -, care, din dragoste pentru Christine, ajunge să treacă prin ziduri şi oglinzi, deschide trape, merge pe culoare întunecate săpate chiar de el", afirmă traducătoarea.

Mihaela-Anna Mihailide consideră că Leroux intră în familia nobililor Agatha Christie, Edgar Allan Poe, Sir Arthur Conan Doyle sau a contemporanului Arturo Pérez Reverte. „Dacă ne referim la film, e mai aproape de «Crimele din Midsomer», iar nu de «Species»...", punctează traducătoarea.  

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite