Nemuritorul D’Artagnan, cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 30 martie Primul volum al romanului „Cei trei muschetari“, de Alexandre Dumas, va fi distribuit cu ziarul, la preţul de 13,99 lei. Editura Adevărul te invită să descoperi sau să redescoperi una dintre cele mai citite cărţi din toate timpurile.

Autorul a susţinut că minunatul său roman de aventuri este o ficţiune crescută pe solul documentelor istorice pe care le-a cercetat la Biblioteca Naţională din Paris. „Cei trei muschetari", cartea care avea să-l facă celebru mai mult decât oricare alta dintre ficţiunile sale, a văzut lumina tiparului la jumătatea secolului trecut, în anul 1844, după ce a fost publicată în foileton.

Athos, Porthos, Aramis şi, desigur, irezistibilul d'Artagnan sunt călăuze perfecte pentru o întoarcere în timp, la Curtea lui Ludovic al XIII-lea, regele Franţei, într-o călătorie seducătoare pentru cititorul de orice vârstă.

Curajoşi, muschetarii care se pun în slujba principiului de fier „Toţi pentru unul, unul pentru toţi!" dezleagă iţele mai multor urzeli şi luptă pentru adevăr. Fiecare este întruchiparea eroului pozitiv, înzestrat cu puteri ce amintesc de lumea basmelor. Aventurile nu iau sfârşit odată cu romanul, ci continuă în „După douăzeci de ani" şi „Vicontele de Bragelone". 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite