Nemuritoarea „Aida“, un dar de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest număr  din colecţie conţine un album, un CD şi un DVD
Acest număr din colecţie conţine un album, un CD şi un DVD

Vineri, 24 decembrie Opera „Aida“, de Giuseppe Verdi, va fi distribuită, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19, 99 lei. Fidel marii tradiţii lirice italiene, celebrul compozitor a creat una dintre capodoperele eterne ale genului.

Acest număr din colecţia „Mari spectacole de operă" cuprinde un album cartonat, un CD şi un DVD. Pe CD puteţi asculta, sub bagheta dirijorului Alberto Erede, Orchestra şi Corul Academiei Naţionale Sante Cecilia, alături de interpreţii Fernando Corena, Ebe Stignani, Renata Tebaldi, Mario Del Monaco, Dario Caselli şi Aldo Protti, într-o montare datând din 1952.

DVD-ul conţine o înregistrare din 2001 a spectacolului regizat de Franco Zeffirelli la Teatrul „Giuseppe Verdi" din Busetto, în interpretarea Orchestrei şi Corului Fundaţiei Arturo Toscanini, dirijate de Massimiliano Stefanelli. Spectacolul a beneficiat de vocile unor interpreţi lirici ca Adina Aaron, Paolo Pecchioli sau Kate Aldrich.

Premiera a avut loc chiar în ajunul Crăciunului, în anul 1871, la Teatrul de Operă din Cairo, care îşi deschidea porţile cu o capodoperă. De asemenea, creaţia lui Verdi era menită a sărbători încheierea lucrărilor la Canelul Suez.

În februarie 1872, „Aida" a cucerit imediat melomanii la Scala din Milano. De atunci a încântat neîncetat iubitorii de operă din lumea întreagă, fiind nelipsită de pe marile scene de gen.

Povestea inspirată din bogata şi influenta mitologie egipteană a beneficiat, în aproape un secol şi jumătate, de interpretări prestigioase, fiecare descoperind valenţe noi ale muzicii lui Verdi. Folosind toate mijloacele teatrului, această operă în patru acte continuă să facă parte din repertoriul marilor teatre lirice şi să câştige admiraţia melomanilor. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite