„Muntele vrăjit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 13 ianuarie. Primul volum al romanului „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, va fi distribuit săptămâna aceasta, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei, în colecţia „101 de cărţi de citit într-o viaţă“.

Scriitorul Thomas Mann (1875-1955) a câştigat premiul Nobel pentru Literatură în 1929. Printre cărţile sale faimoase se numără „Casa Buddenbrook", tetralogia „Iosif şi fraţii săi", „Doctor Faustus". Romanul „Muntele vrăjit" a fost scris în 1924, descriind societatea europeană înainte de Primul Război Mondial.„Cred că modul deosebit în care este construită compoziţia ei face ca plăcerea lecturii să fie mai mare şi mai profundă când o citeşti a doua oară - aşa cum şi muzica trebuie să-ţi fie cunoscută ca s-o poţi savura cu adevărat", spunea autorul despre „Muntele vrăjit",  operă de peste 700 de pagini.

Hans Castorp, eroul romanului, ajunge la sanatoriul Berghof, unde îşi propune să rămână doar trei săptămâni. Va înţelege însă curând că din acest loc al „muntelui vrăjit" nu se poate pleca decât prin moarte, pacienţii fiind prinşi de  „magia" fatală a locului. Volumul doi al romanului va fi distribuit cu ziarul „Adevărul", joi, 20 ianuarie. În săptămânile următoare, pentru fiecare zi de joi, Editura Adevărul a pregătit alte capodopere, printre care  „Lupul de stepă", de Herman Hesse, şi „Un cuib de nobili", de I.S. Turgheniev. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite