„Miturile şi Legendele Lumii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MARŢI, 18 IANUARIE Adevărul Holding lansează o nouă colecţie de carte, dedicată copiilor care vor să-i cunoască pe eroii din cele mai frumoase legende ale umanităţii. „Iliada“, după Homer, va deschide colecţia „Miturile şi Legendele Lumii“. Cartea se va distribui împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

Fiecare exemplar are 80 de pagini color şi ilustraţii spectaculoase, de dimensiuni mari, realiste şi bogate în detalii, care vor reuşi, cu siguranţă, să aprindă imaginaţia cititorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani, şi nu numai.

Cavalerii Mesei Rotunde, Zeii şi Eroii din Olimp, Divina Comedie a lui Dante, legenda lui Robin Hood, peripeţiile lui Ulise, Războiul Troian, aventurile lui Enea - cele mai frumoase poveşti ale lumii antice şi marile epopei ale Evului Mediu au fost reunite într-o superbă colecţie ilustrată, în „Biblioteca Adevărul".

„Iliada" şi „Odiseea" deschid colecţia

În fiecare marţi, timp de zece săptămâni, copiii vor avea întâlnire cu eroii de legendă ai literaturii universale.

În prima săptămână, marţi, 18 ianuarie, vor putea citi „Iliada", capodopera poetului grec Homer (secolul IX sau VIII î. Hr.), considerat unul dintre cei mai mari şi mai cunoscuţi scriitori ai tuturor timpurilor. Operele lui, „Iliada" şi „Odiseea" (care se distribuie la 25 ianuarie), sunt şi primele două lucrări din colecţia lansată împreună cu ziarul „Adevărul".

„Iliada", a cărei acţiune se desfăşoară în timpul Războiului Troian, îi prezintă pe vitejii vremurilor, printre care se numără Ahile, Hector, Patrocle sau Menelau. În „Odiseea", Homer relatează povestea lui Odiseu (Ulise), care se întoarce acasă de la război şi în drumul său trebuie să înfrunte mai multe pericole.

Eroii Războiului Troian

Ahile, Hector, Priam, Odiseu şi Aiax sunt doar câţiva dintre cei care au participat la Războiul Troian, care a durat zece ani. Conform „Enciclopediei Britannica", războiul, în mare parte legendar, dintre greci şi poporul Troiei, aşezat în vestul Asiei Mici, este datat de diverse izvoare istorice în secolele XII sau XIII î. Hr.

În „Iliada", povestirea lui Homer, care alcătuieşte primul volum din noua colecţie a Editurii Adevărul, prinţul troian Paris fuge cu frumoasa Elena, soţia lui Menelau din Sparta. Fratele lui Menelau, Agamemnon, a condus o expediţie grecească pentru a o readuce acasă.

Dar soarta războiului a fost decisă de o înşelătorie. Grecii au construit un cal mare din lemn, în care s-au ascuns trupele de asalt. Apoi s-au prefăcut că pleacă. Troienii au dus calul în cetate, iar grecii au ieşit, deschizând porţile camarazilor. Apoi au jefuit Troia, omorând bărbaţii şi făcând femeile sclave.

Luptele sunt prezentate în culori vii şi în multe detalii în cartea „Iliada", prima din colecţia „Miturile şi Legendele Lumii". Pentru a veni în sprijinul cititorilor, „Adevărul" va avea un tiraj de aproape 100.000 de exemplare, iar cartea va sta la vânzare la chioşcuri timp de o săptămână.

Noua colecţie a Editurii Adevărul

-18 ianuarie - Iliada
-25 ianuarie - Odiseea
-1 februarie - Eneida
-8 februarie - Zeii şi Eroii din Olimp
-15 februarie - Cavalerii Mesei Rotunde
-22 februarie - Divina Comedie
-1 martie - Robin Hood
-8 martie - Povestiri mitologice
-15 martie - Tezeu şi firul Ariadnei
-22 martie - Alexandru cel Mare

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite