„Martor la apocalipsă“ se distribuie luni cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea jurnaliştilor Magda Crişan şi Vlad Ilina despre dezastrul din Japonia se distribuie cu ziarul la preţul de 14,99 lei. Este pentru prima dată când un cotidian lansează un volum care relatează despre cutremurul cu magnitudine de 9 grade, urmat de tsunami, care a avut loc la 11 martie, în Japonia.

Vlad Ilina, trimisul special al „Adevărul" în Japonia a transmis din Tokyo între 13 şi 18 martie, fiind martor la dezastrul din Ţara Soarelui Răsare. Magda Crişan, jurnalist de politică externă, a analizat implicaţiile dezastrului şi a scris despre cutremur din redacţia de la Bucureşti.

image

INTRĂ AICI ÎN MAGAZINUL ONLINE AL ADEVARUL

Astfel, volumul „Martor la apocalipsă. Jurnalul catastrofei din Japonia" este, în fapt, povestea cutremurului, subiectiv, cum au perceput-o cei doi ziarişti, aflaţi la o distanţă de peste 9.000 de kilometri unul de altul, alături de informaţii obiective şi analize documentate. Volumul oferă cititorului o perspectivă mai largă asupra celor întâmplate în ziua cutremurului şi a tsunamiului, dar şi asupra celor două săptămâni care au urmat.

Vlad Ilina povesteşte că ce l-a impresionat cel mai mult în Japonia, imediat după 11 martie a fost reacţia populaţiei în faţa situaţiei dramatice prin care trecea.

„La televizor, supravieţuitorii tsunamiului, rămaşi doar cu hainele de pe ei, fără apă, hrană sau adăpost, povesteau cu demnitate despre tragedia care i-a lovit, ca un avertisment pentru generaţiile viitoare, fără însă a vărsa lacrimi şi a se tângui după avuţiile luate de apă. Lacrimile erau vărsate doar pentru vieţile luate de ape, niciodată pentru zidurile dărâmate de cutremur sau bunurile spulberate de valul ucigaş", îşi aminteşte Vlad.

„Cartea de faţă vrea să relateze, pe lângă tragedia care i-a lovit pe locuitorii Japoniei, felul în care japonezii înţeleg să acţioneze ca o singură naţiune atunci când furia naturii îi pune la încercare", adaugă jurnalistul.

"Lacrimile erau vărsate doar pentru vieţile luate de ape, niciodată pentru zidurile dărâmate de cutremur sau bunurile spulberate de valul ucigaş."
Vlad Ilina
jurnalist

Informaţii:

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite