Maestrul Bulgakov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JOI, 10 FEBRUARIE Cartea „Maestrul şi Margareta“ va fi distribuită cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Astăzi puteţi cumpăra romanul „Lupul de stepă“, de Hermann Hesse. Nu rataţi, săptămâna viitoare, capodopera lui Mihail Bulgakov, „Maestrul şi Margareta“!

 Bulgakov a scris despre iubire, despre disperare şi despre nevoia de mântuire, iar romanul lui a fost considerat drept unul dintre cele mai importante ale secolului XX.Diavolul ia chipul iluzionistului Woland şi se amuză să pună pe jar Moscova, oraşul unde Maestrul şi Margareta încearcă să-şi trăiască iubirea. Departe, în timp şi în spaţiu, Pilat din Pont îl judecă pe Iisus. Planurile alunecă unul spre altul şi, abia astfel, ce nu poate fi rostit în viaţa de la Moscova se spune în cer.

„Maestrul şi Margareta" a fost citit pentru prima dată în public în 1933, dar romanul a fost publicat pentru prima dată în Rusia abia în 1966-1967. Bulgakov a mai făcut unele corecturi în 1940, pe patul de moarte, orb. Până în ultima zi a vieţii, la 10 martie 1940, i-a dictat observaţiile sale soţiei, Maria Sergheevna, care a fost şi modelul Margaretei. Traducerea acestei ediţii a fost realizată de Antoaneta-Liliana Olteanu. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite