Volumul „Fundaţia. Fundaţia şi Imperiul“, de Isaac Asimov, se distribuie joi cu "Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Fundaţia. Fundaţia şi Imperiul“ din trilogia „Fundaţia“ de Isaac Asimov va fi distribuit cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Cele două romane ale acestei trilogii sunt unele dintre cele mai faimoase cărţi de literatură science-fiction ale tuturor timpurilor.

Acţiunea cunoscutei trilogii „Fundaţia" se întinde pe o durată de câteva sute de ani şi îl are ca personaj central pe Hari Seldon, un cercetător care îşi dedică întreaga viaţă pentru a dezvolta o ramură a matematicii, psihoistoria, cu ajutorul căreia se poate prezice viitorul.

„Fundaţia. Fundaţia şi Imperiul" este primul volum care apare în „Biblioteca Adevărul" şi reuneşte, de fapt, două părţi ale celebrei trilogii. Ultimul volum din trilogie, intitulat „A doua fundaţie", va apărea şi el săptămâna viitoare.

Isaac Asimov garniseşte cărţile sale cu aventuri incredibile şi cu mult suspans, iar acestea fascinează prin inventivitate, dar şi prin puterea vizionară.

Considerat maestrul literaturii science-fiction, Isaac Asimov (1920-1992) s-a născut în apropiere de Smolensk, într-o familie de morari evrei, însă a crescut în Brooklyn, New York. A învăţat să citească singur până la vârsta de cinci ani, fiind atras în special de povestirile din revistele de science-fiction.

În 1939 a absolvit cursurile Universităţii Columbia şi în 1948 şi-a luat doctoratul în biochimie. A debutat în 1939 cu povestirea „Naufragiat pe Vesta", iar doi ani mai târziu a publicat „Căderea nopţii", votată în 1968 de Asociaţia Scriitorilor de SF drept cea mai bună povestire SF scrisă vreodată. În 1942 a început să scrie seria „Fundaţia", povestea căderii şi renaşterii unui vast imperiu interstelar.

Un imperiu galactic

Isaac Asimov (2.01.1920, Petrovici, Rusia - 6.04.1992, New York, SUA) a fost un scriitor şi biochimist american de origine rusă, care a ajuns în SUA la vârsta de 3 ani.

Cea mai cunoscută serie a lui este „Fundaţia", lucrare pentru care i-au fost decernate cele mai prestigioase premii în literatura ştiinţifico-fantastică, „Hugo" şi „Nebula".

Romanele „Fundaţia", „Fundaţia şi Imperiul" şi „A doua Fundaţie" au fost cele mai gustate titluri din seria care a căpătăt consistenţă, în timp, şi căreia i s-au mai adăugat, ulterior, şi alte titluri. Romanele vorbesc despre mărirea şi decăderea unui imperiu intergalactic.

Trilogia „Fundaţia" spune povestea căderii şi renaşterii unui vast imperiu galactic, urmărind aventurile cercetătorului Hari Seldon, care dezvoltă o nouă ramură a matematicii pentru a putea prezice viitorul.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite