„Laleaua neagră“ încheie seria Dumas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 25 mai Colecţia Alexandre Dumas se termină săptămâna viitoare cu un volum care include titlurile „Laleaua neagră“ şi „Aventurile lui Lyderic“. „Laleaua neagră“ şi „Aventurile lui Lyderic“ au fost traduse de Constantin Mihul şi, respectiv, Corina Vascul. Volumul este distribuit la preţul de 13,99 de lei.

Din 12 ianuarie, timp de 20 de săptămâni, în fiecare miercuri, Editura Adevărul oferă cititorilor câte un volum scris de Alexandre Dumas, la preţul de 13,99 lei. Colecţia s-a deschis cu romanul „Contele de Monte-Cristo" (4 volume), a continuat cu „Regina Margot" (2 volume), „Doamna de Monsoreau" (3 volume), „Cei Patruzeci şi Cinci" (2 volume), „Cei trei muschetari" (2 volume), „După 20 de ani" (2  volume) şi  „Vicontele  de Bragelonne" (4 volume). Dacă astăzi s-a distribuit cel de‑al patrulea titlu din „Vicontele  de Bragelonne", ultimul volum va include două titluri: „Laleaua neagră" şi „Aventurile lui Lyderic".

A opta minune a lumii

Acţiunea romanului „Laleaua neagră" scris de Dumas tatăl în 1851 se petrece în Olanda secolului al XVII-lea. Naraţiunea se concentrează în jurul personajului principal Cornelius van Baerle şi a visului acestuia de a obţine, prin încrucişarea şi cultivarea unor bulbi, prima lalea neagră, considerată a opta minune a lumii. 
Cel de-al doilea titlu al volumului, „Aventurile lui Lyderic", este populat de regi şi regine, prinţi şi cavaleri, alături de fiinţe supranaturale. Romanul a fost publicat de Alexandre Dumas în 1841. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite