„La Traviata“ cu Maria Callas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, 24 septembrie Colecţia „Mari spectacole de operă“ vă oferă „La Traviata“ de Verdi. Fiecare  număr al colecţiei conţine un album cartonat, un CD şi un DVD, toate la preţul de 19,99 lei.

Cel de-al doilea număr al colecţiei de spectacole de operă care au rămas în istorie cuprinde un album cartonat, care prezintă povestea nemuritoarei opere din 1853, precum şi personalitatea unuia dintre cei mai cunoscuţi compozitori italieni din toate timpurile.

Albumului i se adaugă un CD cu o înregistrare de referinţă, din 1955, în interpretarea Mariei Callas, precum şi un DVD cu spectacolul „La Traviata", realizat în 2005 la Opera din Zürich. Interpretată pe toate scenele lirice din lume, opera lui Giuseppe Verdi a fost un act de curaj.

Compozitorul îndrăznea să aducă în faţa publicului italian, burghez şi conservator, destinul dramatic al unei prostituate. Sursa de inspiraţie era celebrul roman „Dama cu camelii" de Alexandre Dumas-fiul.

Prima reprezentaţie, găzduită de Teatrul La Fenice din Veneţia la 6 martie 1853, a fost un eşec din pricina interpreţilor nepotriviţi şi, pe de altă parte, din cauză că aşteptările publicului nu fuseseră satisfăcute.

Un an mai târziu, spectacolul „La Traviata" de la alt teatru veneţian, San Benedetto, a fost un succes răsunător. De atunci, opera lui Verdi este nelipsită de pe scenele lirice de pretutindeni. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite