Ispitele din paradis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volumul „La Paradisul femeilor”, de Émile Zola
Volumul „La Paradisul femeilor”, de Émile Zola

Mâine, 25 martie Volumul „La Paradisul femeilor”, de Émile Zola, va fi distribuit mâine împreună cu „Adevărul”, la preţul de 10,99 lei.

Acţiunea romanului lui Zola, publicat în 1883,  se petrece în jurul magazinului parizian „La Paradisul femeilor".

Émile Zola (1840 - 1902), cel mai important exponent al naturalismului francez şi european, sondează în profunzime, în acest roman, resorturile psihologiei feminine.

Personajul Octave Mouret, rămas văduv, seduce femeile cu exponatele provocatoare din magazinul său,  „La Paradisul femeilor", adevărat alcov al simţurilor şi al privirilor. 

Mouret vinde tot ceea ce o femeie şi-ar putea dori în 1883, de la danteluţe până la pălăriuţe şic,  cu un marketing agresiv, care face furori în rândurile reprezentantelor sexului frumos.

El dă o lovitură comercială cu acest magazin, având un succes ameţitor în detrimentul micilor întreprinzători din cartier.

Tânăra Denise pătrunde în această lume ispititoare şi rezistă asaltului din partea patronului îndrăgostit, prin opţiuni morale clare. Mouret sfârşeşte prin a se îndrăgosti de singura fiinţă virtuoasă, care nu îi este clientă. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite