Invenţiile lui Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilustraţie din volumul „20.000 de leghe sub mări“
Ilustraţie din volumul „20.000 de leghe sub mări“

Din 13 ianuarie, „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“ vor fi distribuite, miercurea, împreună cu un volum din colecţia „Jules Verne“. La 13 ianuarie şi la 20 ianuarie, cei care vor cumpăra ziarul „Adevărul“ vor primi gratuit romanul „20.000 de leghe sub mări“, respectiv volumul I din „Insula misterioasă“.

Începând cu 27 ianuarie 2010, data la care va apărea pe piaţă volumul II din „Insula misterioasă", preţul unui exemplar va fi de 10,99 lei. Pentru nostalgici, colecţia de 40 de volume, pregătită de Editura Adevărul este o ocazie de neratat pentru a reciti cărţile copilăriei şi ale adolescenţei.

Viitor sigur în bibliotecă

Seria foloseşte o variantă modernizată a concepţiei grafice în care apărea colecţia de acum trei decenii. Pentru copii şi tineri, invitaţia la aventură va fi, cu siguranţă, irezistibilă.

Citind romanele lui Jules Verne vor pătrunde în lumi virtuale şi mai provocatoare decât cele din jocurile pe calculator.

Descoperirile scriitorului-profet care şi-a imaginat, în plin secol XIX, invenţiile tehnice care aveau să schimbe viaţa omenirii un veac mai târziu vor aprinde închipui­rea şi dorinţa de cunoaştere a cititorilor de toate vârstele. „Submarinul" este prezent chiar în romanul cu care începe seria, „20.000 de leghe sub mări", ce va fi distribuit gratuit miercuri, 13 ianuarie.

Epoca noastră în romane vizionare

Toate volumele vor fi tipărite în condiţii grafice deosebite, la realizarea lor folosin-­
du-se hârtie cu rezistenţă sporită. Copertele cartonate le vor asigura celor 40 de volume un loc trainic în orice bibliotecă, cu atât mai mult cu cât fiecare volum cuprinde ilustraţii preluate din prima ediţie franceză a operei lui Jules Verne, însă în număr mai mare decât cele prezente în cunoscuta colecţie publicată în România comunistă.

No title

În „20.000 de leghe sub mări" veţi porni în căutarea unui „monstru" care tulbură mările şi oceanele lumii, nedumerindu-i pe navigatorii care nu izbutesc să-i vină de hac.

Citind „Insula misterioasă", al doilea titlu din colecţie, veţi descoperi o insulă necartografiată. În sute de pagini de peripeţii pe mări şi uscat veţi fi surprinşi de inteligenţa vizionară a scriitorului. Zgârie-norii, submarinele, elicopterele şi aeroplanele sunt câteva dintre minunile tehnologiei moderne anticipate în literatura de ficţiune a lui Jules Verne.

Iată progresul, care în epoca lui Jules Verne era exclusiv de domeniul imaginaţiei, dar care acum e la ordinea zilei: expediţiile pe Lună, la Polul Nord şi la Polul Sud, folosirea baloanelor cu aer cald pentru călătoriile pe distanţe lungi şi a hidrogenului ca sursă de energie.

Aşadar, imaginaţia lui Jules Verne ne-a anticipat epoca, încă un motiv să revenim la cărţile lui, îndrăgite în lumea întreagă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite