FOTO Goana după Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Librăria „Adevărul“ din Bucureşti, coada s-a întins până în Bulevardul Magheru
La Librăria „Adevărul“ din Bucureşti, coada s-a întins până în Bulevardul Magheru

Adevărul Holding a lansat ieri-dimineaţă Colecţia Jules Verne, care va cuprinde cele 40 de titluri ale autorului. Pentru a pune pe raftul din bibliotecă această primă carte din colecţie, „20.000 de leghe sub mări“, românii din aproape toate oraşele ţării s-au trezit cu noaptea-n cap şi s-au aşezat la cozi.

Primul volum, „20.000 de leghe sub mări", a fost distribuit gratuit, ieri, împreună cu „Adevărul" şi cu suplimentul „Adevărul literar şi artistic". De asemenea, cel de-al doilea volum, „Insula misterioasă", va fi distribuit tot gratuit la 20 ianuarie, urmând ca celelalte volume să poată fi cumpărate la preţul de 10.99 de lei.

Citiţi şi:

Jules Verne, scriitorul vizionar
Invenţiile lui Jules Verne
Călătorie pe urmele lui Jules Verne în România

BUCUREŞTI. Ieri-dimineaţă, la ora 9.00, volumul „20.000 de leghe sub mări" de Jules Verne nu mai era de găsit la niciun chioşc de ziare.
Chioşcul „Casata" de la Piaţa Romană s-a deschis încă de la ora 2.30, iar la ora 4.00 deja se formase coadă. „Până la 6.30, s-au vândut toate cele 400 de cărţi pe care le-am avut. Nu am văzut colecţie de la „Adevărul" care să se vândă aşa de bine!", a spus Marian Ţicu, în vârstă de 37 de ani.

Coadă a fost şi la Librăria „Adevărul". Peste 100 de bucureşteni s-au trezit cu noaptea-n cap şi au venit la Librăria „Adevărul" de pe Bulevardul Magheru. Oamenii s-au strâns chiar şi cu două ore înainte de deschiderea librăriei, de la ora 7.00. „La ora 6.00, am fost la chioşcuri. Am crezut că este foarte devreme şi mai găsesc cărţi. Spre surprinderea mea, nu am mai găsit nici măcar un volum", a spus Ion Mirescu, un pensionar în vârstă de 67 de ani.

PITEŞTI. Cartea lui Jules Verne s-a epuizat în mai puţin de un sfert de oră de la deschiderea chioşcurilor. Cei care au ratat ieri volumul „20.000 de leghe sub mări" şi-l pot cumpăra astăzi, de la Caravana Adevărul care se află în oraş.

PLOIEŞTI. Ploieştenii şi-au făcut „rezervări" la tarabele de ziare încă de-acum o săptămână, pentru a fi siguri că nu ratează volumul „20.000 de leghe sub mări".

IAŞI. Majoritatea chioşcurilor de presă din oraş au epuizat cărţile până la ora 6.30. Chiar înainte de ora 6.00, zeci de clienţi s-au adunat în faţa tarabelor de difuzare a presei. Majoritatea chioşcarilor spun că au epuizat stocul de cărţi în mai puţin de 15 minute.

SUCEAVA. Vânzătorii de presă nici nu au apucat să îşi întindă bine mesele şi tirajul primului roman din colecţie era deja epuizat. Totul a durat cam 5 minute, în ciuda ninsorii abundente care a căzut peste noapte. Vânzătorii au avut însă grijă să le păstreze cartea cumpărătorilor fideli. „Uite aici, am listă cu abonaţii mei fideli. Am păstrat pentru fiecare câte o carte, că altfel mi-au jurat că nu mai cumpără de la mine în veci", spune Maria, vânzătoare.

BRĂILA. Clienţii fideli ai chioşcurilor de difuzare a presei din cartierul Dunărea s-au organizat cu noaptea-n cap, de la ora 5.00, pentru a pune mâna pe cărţile oferite de „Adevărul". Au făcut liste, ca pe vremuri, şi au stat la coadă.

CLUJ-NAPOCA. Chioşcarii din Piaţa Mărăşti şi din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca spun că nici nu au deschis bine gheretele şi oamenii au dat buzna pentru a achiziţiona primul volum din colecţia Jules Verne. Dacă în Piaţa Mihai Viteazul, cărţile au fost procurate până la ora 6.30, în Piaţa Mărăşti ele au „dispărut" de la ora 5.30.

 Colecţia Jules Verne

BRAŞOV. În multe zone ale oraşului, cozile s-au format încă de dinainte de a se deschide chioşcurile de ziare. „Era ca pe vremuri la coadă, la lapte, ţinând cont că era ora 5.00, când am venit eu. S-au epuizat foarte repede cărţile", ne-a spus Andrei Benedec, gestionar la unul dintre chioşcurile din cartierul Tractorul.

TIMIŞOARA. Tineri, bătrâni, mămici şi taţi s-au trezit dis-de-dimineaţă că să cumpere volumul „20.000 de leghe sub mări". „Am venit devreme, ca să fiu sigur că apuc să le iau. Am şi celelalte colecţii şi o s-o achiziţionez şi pe asta, ca să am o bibliotecă frumoasă, dar să le şi citesc", a spus Neaţu Gheorghe, pensionar.

ARAD. Încă de-acum o lună, arădenii au început să întrebe la chioşcuri de Colecţia Jules Verne. „De când au apărut primele reclame, ne întreabă zilnic oamenii când se publică", a declarat Floarea Racu, vânzătoare la un chioşc din Calea Aurel Vlaicu.

CRAIOVA. Chioşcarii au făcut cu greu faţă cererii mari din partea craiovenilor. Unul dintre norocoşii care au prins volumul „20.000 de leghe sub mări", Iulian Bucomu, a luat cinci cărţi şi pentru colegii de serviciu, dar a recunoscut că vrea să achiziţioneze întreaga colecţie.

SLATINA. La chioşcurile de la Zahana şi Spitalul Judeţean, doar cei care au venit înainte de 7.30 au avut şansa să cumpere ziarul „Adevărul", împreună cu cartea lui Jules Verne. Şi aici, cititorii fideli au avut prioritate, pentru că vânzătorii au avut grijă să le oprească câte un exemplar.

VEZI GALERIE FOTO CU CEL MAI MARE FAN JULES VERNE DIN ROMÂNIA

GALERIE FOTO: COADĂ ÎN CENTRU SIBIULUI PENTRU "20.000 DE LEGHE SUB MĂRI"

GALERIE FOTO/ Galaţi: „20.000 de leghe sub mări" s-a dat ca pâinea caldă

Abonamentul, cea mai sigură soluţie de a avea întreaga colecţie!

Pentru cei care doresc să aibă în bibliotecă seria completă „Jules Verne", de 40 de volume, şi pentru ca să nu stea la cozi miercurea, abonamentul este cea mai bună opţiune.

Există variantă de abonare la ziarul „Adevărul" plus cartea din Colecţia Jules Verne: 1 lună - 67 de lei, 3 luni - 193 de lei, 6 luni - 378 de lei.
Pentru cei care se abonează în perioada 1-20 ianuarie 2010 există o ofertă specială: ziarul „Adevărul" pe trei luni plus colecţia Jules Verne (vol. 3- vol. 40), la preţul de 437 de lei. Totodată, în aceeaşi perioadă, există şi oferta specială ziarul „Adevărul" plus colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" plus Colecţia Jules Verne (vol. 3 - vol. 40), la preţul de 564 de lei. În perioada abonamentului de 3 luni, cartea va veni împreună cu ziarul „Adevărul", pentru ca apoi, până la numărul 40, să fie trimise doar volumele, lunar, prin colet poştal.

Există şi alte variante de abonament: ziarul „Adevărul" plus cartea Jules Verne, la care se adaugă ori „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi", ori colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", ori amândouă colecţiile.

Unde te abonezi

La chioşcuri, volumele din Colecţia Jules Verne s-au epuizat foarte devreme

La chioşcuri, volumele din Colecţia Jules Verne s-au epuizat foarte devreme

La sediile „Adevărul": Bucureşti - str. Fabrica de Glucoză nr. 21, et.1, sector 2; Cluj-Napoca - str. Bucureşti nr. 16, parter; Iaşi - str. Bd. Tudor Vladimirescu nr. 42-44, et.2; Galaţi - str. Brăilei nr. 159F; Craiova - str. Împăratul Traian nr.9; Constanţa - str. Zorelelor nr. 73; Braşov - Bd. Eroilor nr. 5, et. 4, cam. 306.

Abonamente se mai fac la sediile Librăriilor Adevărul din Bucureşti (Bd. Magheru nr.18), din Timişoara (strada F. Mercy nr. 3) şi din Cluj (strada Memorandumului nr.13), precum şi la oficiile poştale sau la firmele care contractează abonamente.

Cei care nu ajung aici se pot abona online, pe site-ul www.adevarul.ro, plătind cu card valabil Visa, Mastercard, Visa Electron sau Maestro.

De asemenea, mai puteţi beneficia de abonament cu talonul din ziarul „Adevărul", de la pagina 43. Completaţi talonul cu datele solicitate şi expediaţi-l împreună cu copia dovezii de plată a abonamentului prin poştă, la S.C. Adevărul Holding S.R.L., CUI RO18990288, OP 33 - CP 143, Bucureşti, cod poştal 014820.

Lista titlurilor din Colecţia Jules Verne
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite