Ghinionul de a fi femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JOI, 26 MAI- Romanul „Tess d’Urber­ville“, semnat de controversatul scriitor britanic Thomas Hardy, va fi distribuit săptămâna viitoare împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei.

Tradusă din limba engleză de Letiţia Lazăr, opera face parte din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă" şi este publicată în colaborare cu Rao. „Tess d'Urberville" (1891), a cărui publicare a fost iniţial refuzată, este un roman controversat, criticat pentru prezentarea prea înţelegătoare a unei „femei uşoare". Subtitlul acestuia, „O femeie inocentă", a reuşit să intrige clasa mijlocie din era victoriană.

În „Tess d'Urberville", autorul surprinde poveste unei fete de la ţară, pe nume Tess Durbeyfield, care este trimisă de către tatăl său în căutarea unor rude îndepărtate, familia D'Urberville, o dinastie cu un nume puternic, în speranţa că vor scăpa de sărăcie. Întoarsă cu povara unei sarcini nedorite, Tess este nevoită să înfrunte ruşinea şi prejudecăţile oamenilor din jur. Plecată pentru a-şi reface viaţa, departe de casă, trecutul o va urmări şi va sta mereu în calea fericirii sale.

Alături de „Primarul din Casterbridge" (1886) şi „Jude neştiutul" (1895), „Tess d'Urberville" se numără printre cele mai cunoscute romane ale scriitorului. Celebra ecranizare a lui Roman Polanski din 1979, „Tess", cu Nastassja Kinski, a reuşit să scoată în evidenţă drama unei tinere condamnate de societate, prezentată în roman. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite