Flerul genialului comisar Maigret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

JOI, 7 APRILIE Un volum care conţine două romane ale scriitorului belgian Georges Simenon va fi distribuit cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Romanele „Prima anchetă a lui Maigret“ şi „Maigret şi bătrâna doamnă“ sunt o mostră de literatură poliţistă de cea mai bună calitate.

În romanul „Prima anchetă a lui Maigret", personajul principal lucrează la sediul poliţiei din Saint George, în subordinea lui Maxime Le Bret. Către miezul nopţii, un tânăr muzician năvăleşte în birou şi anunţă că a văzut o femeie ţipând după ajutor, în dreptul unei clădiri din Rue Chaptal, şi apoi a auzit o împuşcătură. Ajuns la faţa locului, Maigret este întâmpinat de locatari (bune cunoştinţe de-ale lui Le Bret) şi e asigurat cu un ton glumeţ că totul este în ordine şi că nu s-a întâmplat nimic. Maigret ignoră cuvintele lor şi porneşte să rezolve primul său caz.

În cel de-al doilea roman pe care îl veţi găsi în volumul editat de Adevărul Holding, „Maigret şi bătrâna doamnă", un caz mai puţin obişnuit îl duce pe Maigret în Normandia: o servitoare a murit otrăvită după ce a băut un pahar cu apă care ar fi trebuit să conţină un somnifer, destinat de fapt stăpânei sale. Cel puţin aşa declară aceasta din urmă, o batrână şi fermecătoare doamnă, care apelează la comisar pentru descoperirea asasinului. De ce ar fi încercat cineva s-o ucidă? 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite