Dueluri pentru o inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 9 martie Volumul al treilea al romanului „Doamna de Monsoreau“ de Alexandre Dumas se distribuie cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Pe o străduţă lăturalnică din apropierea Bastiliei, Louis de Clermont d’Amboise, gentilom loial şi curajos, cade într-o capcană întinsă de Henric al III-lea.

Suntem la Paris, într-o noapte de februarie 1578. Singur împotriva a cinci duşmani, nobilul reuşeşte să scape în ultima clipă graţie intervenţei unei necunoscute blonde, frumoasă ca un înger. Aşa începe povestea de dragoste care aprinde inima doamnei de Monsoreau, poveste care se derulează cu forţa tinereţii pe fundalul sumbrelor intrigi politice şi al rivalităţilor pentru putere de la Curtea Franţei. „Doamna de Monsoreau" este un roman istoric publicat la 1846, după „Regina Margot" şi înainte de „Cei 45". Acţiunea are loc între anii 1578 şi 1579, la şase ani de la masacrul din noaptea Sfântului Bartolomeu. Ducele d'Alençon a devenit duce D'Anjou după încoronarea fratelui său pe tronul Franţei, Henric al III-lea.

Căsnicie neîmplinită

Povestea centrală este legată de viaţa tinerei domnişoare Diane de Meridor. În momentul în care un apropiat al regelui, contele de Monsoreau, se îndrăgosteşte de ea, viaţa acesteia se schimbă şi din liniştită devine extrem de tulburată. Deşi Diane nu-i împărtăşeşte sentimentele lui Monsoreau, el obţine, de la tatăl fetei, prin înşelăciune, acceptul căsătoriei.

Diane se resemenează într-o căsnicie fără iubire, până în ziua în care îl întâlneşte pe acest conte Louis de Clermont d'Amboise, un protestant cunoscut, pe care nu şi-l mai poate scoate din inimă. Din acest moment, dragostea ei nu are egal decât în ura împotriva soţului. Dar povestea celor doi e complicată şi de intrigile puse la cale de un alt pretendent la inima Dianei, nimeni altul decât ducele d'Anjou. Traducerea volumului apărut în colecţia „Alexandre Dumas", la Editura Adevărul, a fost realizată de Mihaela Mihailide. Colecţia cuprinde 20 de volume în care sunt tipărite nouă dintre romanele care i-au adus o popularite fără rival lui Alexandre Dumas.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite