Djuvara se dă cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu Djuvara, un posibil model pentru generaţiile tinere
Neagu Djuvara, un posibil model pentru generaţiile tinere

MARŢI, 28 DECEMBRIE Cartea „Un secol cu Neagu Djuvara“, de George Rădulescu, va fi distribuită împreună cu ziarul, la preţul de 14,95 lei. Lansarea cărţii de la sfârşitul săptămânii trecute s-a dovedit un real succes, exemplarele existente la Librăria Adevărul epuizându-se în timp-record.

Ziarul „Adevărul" le-a pregătit o surpriză cititorilor fideli: ediţia de marţi, 28 decembrie, după Crăciun, va fi distribuită împreună cu câte un exemplar din cartea „Un secol cu Neagu Djuvara", de George Rădulescu, cea mai recentă apariţie a Editurii Adevărul Holding, totul la preţul de doar 14,95 lei.

Cartea se îndreaptă rapid spre statutul de bestseller, lansarea de la sfârşitul săptămânii trecute suscitând un mare interes din partea cititorilor. Cele 224 de pagini ale elegantei apariţii editoriale (tipărite pe o hârtie lucioasă, de maximă calitate, şi conţinând impresionante fotografii de epocă) sunt rezultatul celor 12 ore de interviu luat de cunoscutul ziarist unei legende a lumii intelectuale româneşti. Cartea este prefaţată de Andrei Pleşu, sub titlul „Un destin bine croit: Neagu Djuvara", şi se încheie cu o postfaţă a istoricului Mihai Răzvan Ungureanu.

Întregul destin fascinant al lui Neagu Djuvara se întrevede din aceste pagini, care constituie în acelaşi timp o lecţie de istorie a tulburatului secol XX, dar sunt pline şi de mici întâmplări şi anecdote pline de farmec, care fac savoarea omului Djuvara. Nu lipsesc din carte momentele-cheie ale parcursului lui Djuvara, deja celebre, dar povestite acum cu şarmul incontestabil al naratorului (în vârstă de 94 de ani) şi cu detalii semnificative, inexistente în altă parte.

Sunt astfel trecute în revistă scăparea, la un an, de sub tăvălugul ciumei bolşevice, pitoreasca epocă interbelică, atracţia de moment pentru frenezia legionară şi figura charismatică a Căpitanului, plecarea la Stockholm chiar cu puţin timp înainte de data fatidică de 23 august 1944, perioada nigeriană (între 1961 şi 1984) şi reîntoarcerea în România natală.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite