Dezbatere la cea mai mare Librărie Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare Librărie Adevărul se află lângă Piaţa  Universităţii (str. Doamnei nr. 27 – 29) Foto: Adevărul
Cea mai mare Librărie Adevărul se află lângă Piaţa Universităţii (str. Doamnei nr. 27 – 29) Foto: Adevărul

Cea de-a doua Librărie Adevărul din Bucureşti şi cea mai mare dintre cele zece librării Adevărul din toată ţara a fost inaugurată ieri, de la ora 11.00, cu o dezbatere publică pe tema cărţii în era digitală, intitulată „Lectura în era high-tech“.

Au participat nume cunoscute ale vieţii culturale: Florin Iaru, scriitor, Romulus Brâncoveanu, decanul Facultăţii de Filosofie din Bucureşti, Cristian Iftode, lector la Filosofie, Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema veche", jurnalistul Ion Cristoiu şi Grigore Cartianu, redactor-şef al ziarului „Adevărul" şi directorul Editurii Adevărul. Au vorbit şi câţiva dintre cei mai cunoscuţi blogeri: Adrian Ciubotaru (lecturiurbane.ro) şi Sorin Tudor (recitiri.ro). În deschiderea dialogului care a pus faţă în faţă cartea tipărită şi cartea digitală, dar şi obiceiurile de lectură ale românilor, Grigore Cartianu a precizat că, în cei doi ani de când „Adevărul" a iniţiat seria de colecţii distribuite împreună cu ziarul, au fost „puse pe piaţă peste 50 de milioane de cărţi".

Dezbaterea a reliefat tendinţele pieţei de carte, vorbitorii poziţionându-se de aceeaşi parte a baricadei, chiar dacă nuanţat: în ciuda tendinţei viitorului, cartea electronică nu va surclasa cartea în format tipărit, ci va fi prezentă pe piaţă alături de aceasta.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite