Descoperă România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghidul „România“ apare vineri, 3 septembrie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.  Ţara noastră se mândreşte cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa Centrală şi de Sud-Est. Trebuie doar să le descoperim.

Zone alpine, platouri izolate şi formaţiuni carstice dantelate, câmpii întinse şi un litoral deosebit, toate acestea într-o singură ţară: România. Aici, tradiţiile sunt adânc înrădăcinate, în multe locuri viaţa se scurge ca acum câteva sute de ani, iar mănăstirile medievale pictate, bisericile de lemn, castelele şi palatele ca în poveşti sau ruinele romane îţi şoptesc secrete ale trecutului.

Bran, printre cele mai vizitate locuri

Cu toate acestea, după Revoluţia ce a dus la înlăturarea lui Nicolae Ceauşescu, România a început să se modernizeze. Bucureştiul este centrul celor mai dinamice schimbări. Deţinând 10% din populaţia ţării, oraşul a fost conceput în stilul Parisului, lucru evidenţiat de Arcul de Triumf, precum şi de muzee şi de palate.

Pentru străini, România se identifică cu imaginea lui Dracula, iar castelul Bran este, în consecinţă, unul dintre cele mai vizitate locuri. Găsiţi însă ceva deosebit de văzut în fiecare regiune a ţării. În Maramureş vizitaţi Cimitirul Vesel de la Săpânţa, iar în Moldova nu rataţi mănăstirile. Cele din Bucovina sunt primele pe lista locurilor de vizitat.

O călătorie la aceste construcţii uimitoare, îmbrăcate în fresce - atât în interior, cât şi în exterior -, te va lăsa mut de uimire. Suceviţa, Moldoviţa, Voroneţ, Dragomirna sau Biserica Arbore, toate au frumuseţea lor. Suceviţa a fost ultima construită dintre cele 22 de biserici pictate din Moldova. Culoarea predominantă aici este verde marin intens. Nu rataţi nici picturile de la Voroneţ, de un azuriu strălucitor - numit albastru de Voroneţ.

Delta Dunării, al treilea ţinut mlăştinos ca mărime din lume, este cel mai tânăr teritoriu al României. S-a format acum 13.000 de ani, când Golful Tulcea s-a umplut cu aluviuni. Delta este impresionantă din aprilie până la începutul lui septembrie, nu rataţi o călătorie aici.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite