Primul volum din „Alegerea Sofiei“ se distribuie joi cu "Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul volum al romanului „Alegerea Sofiei“, de William Styron, va fi distribuit cu „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Câştigător în 1980 al premiului pentru ficţiune de la National Book Award, romanul abordează un subiect controversat: Holocaustul.

În „Alegerea Sofiei", William Styron înfăţişează cicatricele lăsate de cel de-al Doilea Război Mondial, care modelează natura umană. Povestea culminează cu cel mai întunecat secret al eroinei: alegerea între unul dintre cei doi copii ai săi. Publicat în 1979, bestsellerul face parte din topul celor 100 de cărţi ale secolului, realizat de ziarul „Le Monde".

Acţiunea romanului începe în Brooklynul anului 1947. Stingo, un scriitor aspirant, se împrieteneşte cu Nathan Landau, un tânăr intelectual evreu, şi cu iubita sa, Sofia Zawistowska, o catolică poloneză supravieţuitoare a Holocaustului. Pe parcursul povestirii, Sofia îşi deschide sufletul faţă de Stingo. Trecutul său tumultuos este marcat de antisemitismul tatălui şi de moartea părinţilor şi a soţului ei.

Adaptările romanului

Romanul a fost ecranizat în 1982, în regia lui Alan J. Pakula. Din distribuţie fac parte Meryl Streep, care a câştigat Premiul Oscar pentru rolul Sofiei, Kevin Kline şi Peter MacNicol. Scena alegerii a fost turnată o singură dată deoarece Meryl Streep a considerat că pasajul era prea dureros şi a refuzat să-l reia. Cu toate acestea, reprezentaţia actriţei este considerată de revista „Premiere Magazine" ca fiind una dintre cele mai bune din istoria cinematografică.

Autor complex

Scriitorul american William Styron a cunoscut succesul la 26 de ani, cu romanul său de debut, „Lie Down in Darkness", din 1951. Deşi apreciat atât în Statele Unite, cât şi în Europa, autorul, câştigător al Premiului Pulitzer pentru romanul „Confesiunile lui Nat Turner", a dus o viaţă agitată. În 1985, acelaşi an în care a fost distins cu Prix mondial Cino Del Duca, scriitorul suferea de depresie. Afecţiunea l-a împins să scrie celebrele memorii „Beznă vizibilă". 

Întră aici în magazinul online al Adevărul şi comandă oricare dintre produsele noastre

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite