„Crimele Revoluţiei“ se distribuie cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Cartianu acordând autografe cititorilor săi, la standul Adevărul
Grigore Cartianu acordând autografe cititorilor săi, la standul Adevărul

SÂMBĂTĂ, 27 noiembrie Bestsellerul lui Grigore Cartianu, desemnat „cea mai râvnită carte“ la Gaudeamus, va putea fi achiziţionat împreună cu „Adevărul“, la preţul de 14,95 lei. Volumul, care are 544 de pagini şi investighează marea diversiune din decembrie 1989, s-a vândut în 2.886 de exemplare la târgul de carte încheiat luni.

Fiind cel mai vândut volum la cea de-a XVII-a ediţie a Gaudeamus, „Crimele Revoluţiei" a câştigat, prin votul publicului, şi trofeul târgului pentru „cea mai râvnită carte". Dintre cei aproximativ 8.000 de vizitatori care au venit la standul Adevărul pe parcursul celor cinci zile de târg, peste 2.000 au stat la coadă pentru a obţine un autograf de la autorul Grigore Cartianu. Marcat de imaginea sutelor de cititori, regizorul Andrei Ujică (autorul apreciatului film „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu") a analizat: „E destul să vezi mulţimea de oameni venită pentru cartea lui Grigore Cartianu, ca să înţelegi cât de adâncă e trauma care blochează societatea română de 20 de ani."

O concluzie devastatoare

„Crimele Revoluţiei" răspunde la dureroasa întrebare „Cine-a tras în noi după 22?". Volumul este structurat în 37 de capitole şi conţine şi anexe inedite, cu stenogramele discuţiilor din sediul CC al PCR din 22 decembrie 1989, dar şi un bilanţ al măcelului din decembrie 1989. Grigore Cartianu face o demonstraţie amplă, cu o concluzie devastatoare: marii responsabili pentru cei 957 de morţi de după fuga lui Ceauşescu sunt Ion Iliescu, Silviu Brucan şi generalul Nicolae Militaru, secondaţi de Teodor Brateş, Mihai Lupoi, Cico Dumitrescu, Gelu Voican Voiculescu, George Marinescu şi câţiva generali ai Armatei Române. De altfel, cei mai mulţi dintre aceştia au avut, de-a lungul timpului, reacţii verbale violente la adresa autorului. „Dacă m-aş ocupa doar de prezent, mi s-ar spune: vai de capul tău, nu eşti în stare să elucidezi nici acum, după 21 de ani, misterele Revoluţiei", declara Grigore Cartianu într-un interviu, explicând esenţa demersului său. „Mă pasionează şi trecutul, şi prezentul în aceeaşi măsură. Atâta doar că de prezent se ocupă o armată de specialişti, iar de trecut -
aproape nimeni. Şi nu e vorba despre un moment oarecare din trecut, ci despre cel mai mare măcel din România ultimilor 50 de ani."

„Crimele Revoluţiei" vine în completarea volumului „Sfârşitul Ceauşeştilor" de Grigore Cartianu, ale cărui vânzări au depăşit până în prezent 80.000 de exemplare.

"Mă pasionează şi trecutul, şi prezentul în aceeaşi măsură. Atâta doar că de prezent se ocupă o armată de specialişti, iar de trecut - aproape nimeni."
Grigore Cartianu jurnalist

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite