Comori şi aventură cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, 25 AUGUST Volumul „Comoara din Lacul de Argint“, de Karl May, se distribuie cu ziarul la preţul de 12,99 lei. Publicat iniţial în 1969, „Comoara din Lacul de Argint“ îl readuce în prim-plan pe eroul Winnetou, care înfruntă o trupă de bandiţi pentru a descoperi o misterioasă comoară.

Winnetou, Old Shatterhand şi Old Firehand pornesc în căutarea unei misterioase comori despre care ştiu însă şi bandiţii conduşi de Brinkley cel Roşu. Peripeţii palpitante, descrieri aproape picturale, o profundă cunoaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor indienilor din America sunt doar câteva dintre ingredientele romanului „Comoara din Lacul de Argint", unul dintre cele mai vândute romane de aventuri ale tuturor timpurilor.

Unul dintre cei mai productivi scriitori

Autorul romanului, Karl May, ajunsese în anul 1890 la genul de adoraţie din partea publicului, de care au parte starurile rock. Un ziar german din 1904 estima încasările autorului la 160.000 de mărci germane pe an, aproximativ 87.000 de dolari astăzi.

După moartea scriitorului, în 1912, opera sa a continuat să-i farmece pe cititori datorită soţiei sale, „Klara May". Aceasta a creat editura Karl May şi a continuat să scoată pe piaţă romanele soţului. Karl Friedrich May s-a născut la  25 februarie 1842 la Ernstthal şi a fost, timp de decenii, unul dintre scriitorii germani cei mai productivi şi mai citiţi, fiind cunoscut pentru romanele sale de aventuri. Cele mai cunoscute sunt romanele sale cu povestiri de călătorie din Orient sau de pe pe teritoriul SUA şi al Mexicului. O mare parte din romanele lui Karl May au fost ecranizate. 

Nu rataţi!

VINERI, 26 AUGUST Ziarul „Adevărul" se va distribui împreună cu „Reţete sănătoase pentru copii", volumul 16 al colecţiei „Delicii în bucătărie", la preţul de 14,99 lei. Subtitlul cărţii este „Gustăruri ingenioase pentru cei mici". Volumul conţine numeroase reţete inedite de preparate pentru cei mici.

Acesta se adresează părinţilor creativi, care vor, în acelaşi timp, să pregătească mâncăruri sănătoase pentru copiii lor. Reţetele variază de la sendvişuri până la deserturi, fiecare având o componentă de noutate, astfel încât cei mici să se bucure şi de aspectul estetic.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite