VIDEO Colecţie cu filmele lui Charlie Chaplin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul englez Charlie Chaplin (1889-1977), în filmul „Dictatorul“
Actorul englez Charlie Chaplin (1889-1977), în filmul „Dictatorul“

De joi, 8 aprilie, „Dilema Veche“ va apărea într-o formă nouă şi va fi însoţită, până la 27 mai, de DVD-uri ce-l au ca protagonist pe celebrul actor. „Dictatorul“, „Goana după aur“, „Circul“, „Luminile oraşului“, „Domnul Verdoux“, „Piciul“, „Timpuri noi“ şi „Retrospectiva Chaplin“ sunt cele opt DVD-uri care vor fi vândute cu revista.

Noua „Dilema Veche", care va cuprinde 24 de pagini alb-negru şi color, plus opt pagini de dosar, cu tema săptămânii tipărită separat pe o hârtie specială, va putea fi cumpărată de la chioşcuri în fiecare joi.

Revista îşi propune să ofere cititorilor săi, din 8 aprilie, o serie de colecţii care depăşesc nivelul celor deja existente pe piaţă. Prima colecţie de care se vor putea bucura cititorii publicaţiei este alcătuită din opt DVD-uri cu filmele lui Charlie Chaplin, disponibile la o calitate foarte bună. Fiecare DVD va fi vândut numai împreună cu „Dilema Veche", la preţul de 11,99 lei.

Un dictator comic

La achiziţionarea primului titlu, „Dictatorul", cititorii vor primi şi o cutie-cadou în care îşi vor putea păstra toate filmele. „Dictatorul" („The Great Dictator") a fost lansat prima oară în anul 1940 şi a fost prima peliculă vorbită a lui Chaplin. În timpul ultimelor zile din Primul Război Mondial, un soldat neîndemânatic îi salvează viaţa unui pilot german.

În urma unui zbor aviatic eşuat, soldatul îşi pierde memoria. După ce a petrecut mai mulţi ani în spital, fără să se refacă, soldatul se externează şi îşi deschide o frizerie într-un ghetou evreiesc. Între timp, la conducerea ţării a fost instaurat un regim totalitar, iar dictatorul Adenoid Henkel seamănă izbitor cu frizerul amnezic.

Ultimul DVD al colecţiei, care va apărea la 27 mai, conţine trei dintre cele mai cunoscute scurtmetraje ale lui Chaplin, montate de el într-un singur film: „A dog's life", „Shoulder arms" şi „The Pilgrim".

Charlie Chaplin

Datele de apariţie a DVD-urilor Chaplin

-Dictatorul - 8 aprilie
-Goana după Aur - 15 aprilie
-Circul - 22 aprilie
-Luminile oraşului - 29 aprilie
-Domnul Verdoux - 6 mai
-Piciul -13 mai
-Timpuri noi - 20 mai
-Retrospectiva Chaplin (selecţie de scurtmetraje) - 27 mai

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite