Al doilea volum al trilogiei „Stăpânul inelelor“ se distribuie joi cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gollum înfruntă toate primejdiile, pentru a pune mâna pe inelul preţios
Gollum înfruntă toate primejdiile, pentru a pune mâna pe inelul preţios

Al doilea volum al trilogiei „Stăpânul inelelor“ se distribuie joi, 9 decembrie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Considerată de milioanele de cititori din întreaga lume drept cea mai mare carte de aventuri scrisă vreodată, trilogia lui J.R.R. Tolkien descrie lupta pentru posesia unui inel periculos.

Romancierul britanic născut în Africa de Sud, John Ronald Reuel Tolkin (1892-1973), a ajuns renumit datorită trilogiei epice fantastice „Stăpânul inelelor".J.R.R. Tolkien, care a fost profesor de engleză la Universitatea Oxford, a publicat cele trei cărţi între 1954 şi 1956. Trilogia „Stăpânul inelelor" este formată din „Frăţia Inelului" („The Fellowship of the Ring"), „Cele două turnuri" („The Two Towers") şi „Întoarcerea regelui" („The Return of the King"). Dacă primul volum a fost distribuit joia trecută, la 2 decembrie, mâine va fi oferit, împreună cu ziarul „Adevărul", cel de-al doilea titlu - „Cele două turnuri", la preţul de 12,99 lei,  iar ultima parte a trilogiei va putea fi cumpărată la acelaşi preţ la 16 decembrie, în Colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă".

INTRĂ AICI PE MAGAZINUL ONLINE AL ADEVĂRUL ÎN CARE GĂSEŞTI TOATE COLECŢIILE

Inelul magic

În anii '60, popularitatea trilogiei în rândul tinerilor a transformat-o într-un adevărat fenomen sociocultural. Cu acţiunea plasată în trecutul mitologic, personajele poartă o luptă cruntă între regatul binelui şi al răului, pentru a deţine un inel magic, care controlează echilibrul puterii în lume.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

Istoria începe cu mii de ani înainte de povestea inelului, când Lordul Întunecat Sauron a creat în secret acest instument magic, pentru a-i controla pe ceilalţi purtători ai inelelor puterii. El a pornit un război de-a lungul căruia a obţinut şaisprezece inele ale puterii şi le-a distribuit oamenilor (nouă) şi gnomilor (şapte); cei nouă oameni purtători ai inelelor au fost corupţi în timp de către magia inelelor şi au devenit Nazgûli, cei mai de temut supuşi ai lui Sauron. Acesta a eşuat în încercarea de a captura ultimele trei inele, care au rămas în posesia elfilor.

Cel de-al doilea volum, „Cele două turnuri", este împărţit în două poveşti paralele, câte una în fiecare carte. Cartea a III-a detaliază aventurile membrilor Frăţiei rămaşi în viaţă, care ajută regatul numit Rohan în lupta sa împotriva forţelor răului.

Ecranizare cu un succes uriaş

În drumurile lor, partenerii frăţiei au parte de întâmplări inimaginabile şi sunt martorii puterii nebănuite a diverselor forţe ale naturii. Primul film din trilogie, „Stăpânul inelelor: Frăţia inelului", a fost lansat în 19 decembrie 2001 şi a realizat peste 860 de milioane de dolari în întreaga lume. Filmul a fost nominalizat la 13 premii Oscar, mai mult decât oricare producţie lansată în acel an, şi a câştigat patru premii Oscar, incluzând premiul pentru „cele mai bune efecte vizuale". „Stăpânul inelelor: Cele două turnuri", filmul central al regizorului Peter Jackson din trilogie, a avut premiera la 18 decembrie 2002. Scenariul a fost scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair şi Peter Jackson, după clasica trilogie a lui J.R.R. Tolkien.

„Stăpânul inelelor: Cele două turnuri" a avut două premii şi patru nominalizări la Oscar, două nominalizări la Globul de Aur, o nominalizare la Bafta în 2003. În film apar noi personaje, precum Gollum, cu un rol esenţial în lupta pentru distrugerea inelului. Filmul începe pe dealurile din Emyn Muil, unde hobbitul rătăcit Frodo (Elijah Wood) şi Sam (Sean Astin) descoperă că au fost urmăriţi de misteriosul Gollum (Andy Serkis). Gollum promite să-i conducă la Porţile Negre din Mordor, dacă va fi eliberat. Împreună, ei vor trebui să înfrunte puternicele forţe ale celor Două Turnuri, aflate între Turnul Orthanc din Isengard, unde coruptul vrăjitor Saruman a ridicat o armată puternică de 10.000 de combatanţi şi o fortăreaţă aflată pe pământul întunecat al Mordorului.

Întrerupt de război

Lucrul la trilogia „Stăpânul inelelor" a durat cu întreruperi din 1936 până în 1949, o perioadă cu multe obligaţii, cu „multe alte interese de cercetător şi de profesor", care l-au absorbit adesea pe J.R.R. Tolkien. Amânarea a fost pricinuită, de asemenea, de izbucnirea războiului în 1939. „În ciuda întunericului din următorii cinci ani, am constatat că povestea nu mai putea fi pe de-a-ntregul abandonată şi m-am târât mai departe, mai ales noaptea", povestea scriitorul J.R.R. Tolkien.

Informaţii:

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite