„Ceauşeştii“ se întorc la locul faptei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea lui Grigore Cartianu, „Sfârşitul Ceauşeştilor“, va fi lansată în localităţile Târgovişte şi Titu, unde dictatorul şi-a trăit ultimele momente ale vieţii. La eveniment vor fi prezenţi autorul şi mulţi dintre cei cu care soţii Ceauşescu au avut de-a face la cazarma din Târgovişte, înainte de moarte.

După succesul de la Târgul de Carte Bookfest 2010, dar şi de la  Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova şi Târgu-Jiu, Grigore Cartianu şi cartea sa, „Sfârşitul Ceauşeştilor", vor veni la întâlnirea cu publicul din oraşele dâmboviţene Târgovişte şi Titu.

Pe lângă autor, la eveniment vor participa şi o parte dintre personajele-cheie, ingineri, miliţieni sau ofiţeri care s-au intersectat cu soţii Ceauşescu înainte ca aceştia să-şi afle sfârşitul.  Scrisă într-un stil cinematografic, cartea vă va purta pe urmele soţilor Ceauşescu, reconstituind fuga acestora de la 22 decembrie 1989, pe un traseu întortocheat din judeţul Dâmboviţa.

Totul va culmina cu „depunerea" Ceauşeştilor în cazarma UM 01417, situată în apropierea Gării din Târgovişte - trei zile de infern pe care Cartianu le descrie detaliu cu detaliu.

Despre „Sfârşitul Ceauşeştilor", regizorul Cristian Mungiu a spus: „Cartea aceasta pune lucrurile la punct, dincolo de toate clişeele care au circulat în aceste două decenii. Sper ca împreună să reuşim să transmitem o imagine justă a ceea ce am trăit atunci, pentru generaţiile viitoare."

Întâlnirile cu publicul dâmboviţean

Grigore Cartianu va da autografe la Târgovişte şi la Titu   Foto: Adevărul



Grigore Cartianu se va întâlni cu publicul între orele 10.00 şi 14.00 la Târgovişte, la Hotelul Valahia, situat în centrul oraşului. Lansarea de la Titu va avea loc între orele 15.00 şi 18.00, la Primărie, pe strada Nicolae Grigorescu. Autorul „Sfârşitului Ceauşeştilor" va sta la dispoziţia publicului şi a presei locale, pentru discuţii şi autografe.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite