„Ceauşeştii“ se întorc în judeţul Dâmboviţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea lui Grigore Cartianu, „Sfârşitul Ceauşeştilor“, va fi lansată în localităţile Târgovişte şi Titu, unde dictatorul şi-a trăit ultimele momente ale vieţii. Bestsellerul de la Bookfest, vândut în 2.130 de exemplare, va fi lansat la Hotelul Valahia din Târgovişte, între orele 10.00 şi 14.00, şi la Primăria oraşului Titu, între orele 15.00 şi 18.00.

„Important nu este doar să ştii adevărul, ci să-l şi cauţi. Iar Grigore Cartianu l-a căutat cu tenacitate şi răbdare", spune regizoarea Iarina Demian.

După ce şi-a prezentat cartea în oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova şi Târgu-Jiu, astăzi jurnalistul poposeşte să lanseze „Sfârşitul Ceauşeştilor" în două oraşe care au marcat finalul tragic al soţilor Ceauşescu.

În mai multe capitole din volum, autorul descrie fuga dictatorilor pe un traseu întortocheat din judeţul Dâmboviţa, la 22 decembrie 1989, precum şi ultimele lor trei zile de viaţă într-o cazarmă din Târgovişte.

Volumul musteşte de personaje dâmboviţene, cu care soţii Ceauşescu s-au întâlnit, printre care colonelul Gheorghe Dinu de la Securitate, revoluţionarul Petre Ilie Ştirbescu şi ofiţerii din cele două unităţi militare care ocupau „cazarma de la gară".

Aceşti ofiţeri au fost ridicaţi în grad după Revoluţie, dar cei mai mulţi dintre ei au avut un destin zbuciumat. Unii vor fi astăzi prezenţi la Târgovişte şi la Titu.

Lansările zilei

Întâlnirile cu publicul vor avea loc după următorul program:

Târgovişte: orele 10.00 - 14.00 (la Hotelul Valahia)

Titu: orele 15.00 - 18.00 (la Primăria oraşului, pe strada Nicolae Grigorescu)

Orele menţionate sunt cele în care autorul Grigore Cartianu se va afla la dispoziţia publicului şi a presei locale, pentru discuţii şi autografe. În aceleaşi intervale de timp, cartea va putea fi achiziţionată la faţa locului de la maşina-caravană a Editurii Adevărul.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite