Carnea, la loc de cinste!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VINERI, 8 IULIE Volumul „Preparate din carne“, care conţine reţete inedite şi savuroase, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 14,99 lei. Astăzi găsiţi la chioşcuri cartea cu reţetele mâncărurilor pe bază de peşte. Nu rataţi, săptămâna viitoare, un nou volum pentru cei pasionaţi de felurile cu carne!

În volumul „Preparate din carne" veţi afla secretele unei fripturi reuşite, dar şi să pregătiţi carnea aşa cum nu aţi mai făcut-o vreodată. 

Dacă n-aţi încercat să vă oferiţi şi să le oferiţi până acum prietenilor ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz, file de porc cu aromă de cafea şi ienupăr, cu morcov şi busuioc, piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă, salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat şi escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic, acum este momentul!

Putem distinge trei tipuri principale de carne: albă (viţel, ied, miel, păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de vedere nutritiv, nu există diferenţe substanţiale: preferinţa pentru anumite feluri de carne (în special pentru cea de viţel) sau pentru anumite bucăţi este doar o chestiune de gust.

Digerabilitatea acestui aliment fundamental depinde de gradul de maturitate a animalului, de modul în care este gătit. De asemenea, cărnurile roşii sunt mai uşoare; carnea la cuptor este mai hrănitoare şi mai uşor digerabilă decât cea gătită un timp îndelungat.

Nu rataţi!

MIERCURI, 6 IULIE

Cel de-al doilea volum al romanului „Fraţii Karamazov“ va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“ la preţul de 14,99 lei. Unul dintre cele mai celebre romane ale literaturii ruse, „Fraţii Karamazov“ reprezintă o sinteză a temelor şi interogaţiilor morale ale lui Dostoievski şi marchează perioada de maturitate deplină a marelui scriitor, cariera lui încheindu-se la scurtă vreme după publicarea acestei poveşti în care Dmitri, Ivan şi mezinul Alexei („Alioşa“) întruchipează diferite variante ale omului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite