Colecţia "Mari spectacole de operă": "Carmen" se distribuie gratuit vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capodopera lui Bizet, prima dintre cele 15 opere din noua colecţie „Mari spectacole de operă“, va fi distribuită gratuit vineri împreună cu ziarul. Ziarul va fi însoţit, în fiecare vineri, de un pachet care conţine  o carte, un CD şi un DVD. După „Carmen“, preţul celorlalte 14 volume va fi de 19,99 lei fiecare.

Pasiune nebună. Răzbunare din dragoste. Eroină excentrică, curajoasă şi nonconformistă, care plăteşte cu viaţa preţul libertăţii sale, Carmen rămâne un personaj-etalon în istoria operei. Capodopera lui Georges Bizet va fi distribuită gratuit mâine în deschiderea colecţiei „Mari spectacole de operă", care conţine 15 titluri. Ziarul vă oferă, în fiecare vineri, până la 24 decembrie, un pachet editat în premieră în România, care include o carte, un CD şi un DVD, cu interpretări de excepţie ale marilor opere ale lumii.

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

Gitana care a cucerit lumea

Libretul operei „Carmen", semnat de Henri Meilhac şi de Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée, plasează acţiunea la Sevilla, în preajma anului 1820.

În opera lui Georges Bizet, care a avut premiera la 3 martie 1875, Micaëla, o tânără de la ţară, îşi caută iubitul, pe Don José, pe care i-l răpeşte însă fără drept de apel senzuala Carmen. După ce îl vrăjeşte pe Don José, temperamentala ţigancă se îndrăgosteşte de Escamillo, dezamăgită de faptul că Don José este „căldicel". Vulcanica gitană însă nu acceptă jumătăţi de măsură, ea vrea totul sau nimic, iar toreadorul Escamillo îi înţelege mai bine spiritul prin excelenţă liber.

Don José nu ştie însă să piardă, nu-şi poate stăpâni gelozia, imploră şi ameninţă, dorind-o pe Carmen doar pentru el. Însă trufaşa spaniolă îl refuză, dispreţul ei este nemăsurat, Carmen aruncându-i în final în faţă, cu cruzime, inelul dăruit odinioară. Disperat şi orbit de furie, José o ucide.

Pachetul „Carmen" include pe CD opera interpretată de Orchestra şi Corul Wiener Staatsoper, dirijate de faimosul Herbert von Karajan, la Viena, în 1954. DVD-ul, subtitrat în limba română, prezintă o înregistrare de 164 de minute din anul 1991, de la Covent Garden din Londra, cu Orchestra şi Corul Royal Opera House, dirijate de celebrul Zubin Mehta.

Distribuţie

Rolurile principale în versiunea de pe DVD, înregistrată la Covent Garden în Marea Britanie, în anul 1991, sunt interpretate de mezzosoprana Maria Ewing, soprana română Leontina Văduva, tenorul Luis Lima şi baritonul Gino Quilico.

Informaţii despre cărţi

image

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite