Capodopere pe înţelesul tuturor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, 22 februarie Volumul „Divina Comedie“ va fi distribuit, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. Lucrarea face parte din colecţia „Marile Legende ale Lumii“, publicată de Editura Adevărul.

Această serie de volume tipărite în condiţii grafice deosebite şi conţinând ilustraţii color atrăgătoare îşi propune să-i familiarizeze pe tinerii cititori cu legendele şi miturile fundamentale din istoria culturii şi a civilizaţiei. Volumele din colecţie conţin adaptări pentru copii, realizate de specialişti.După „Iliada", „Odiseea", „Eneida", „Zei şi Eroi din Olimp" şi „Cavalerii Mesei Rotunde", săptămâna aceasta este rândul poemului nemuritor al lui Dante Alighieri, scriere fundamentală din cultura europeană. În „Divina Comedie", Dante se lasă călăuzit de poetul Virgiliu, întruchipare a înţelepciunii, prin Infern şi Purgatoriu. În cele din urmă, ajunge în Paradis, unde forţa ordonatoare este iubirea.

Condamnat la exil în 1304, şi din cauza opoziţiei faţă de Papa Bonifaciu al VIII-lea, poetul florentin a început să scrie un poem intitulat doar
„Commedia". Însă el a rămas în istoria literaturii europene ca „Divina Commedia" pentru că scriitorul italian Giovani Boccaccio l-a descris prin adjectivul „divina" („divină") într-o tipăritură veneţiană din 1555, preamărind astfel calităţile unui poem care a intrat în eternitate. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite