Capodopera lui Franco Zeffirelli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VINERI, 8 APRILIE Prima parte a filmului „Iisus din Nazareth“ va fi distribuită cu „Adevărul“, la 11,99 lei. Capodopera regizorului italian Franco Zeffirelli este împărţită pe patru DVD-uri, pe care le puteţi achiziţiona vinerea, în colecţia „Filme de Paşte“.

Robert Powell interpretează rolul lui Iisus Hristos, într-un film de o intensitate emoţională neegalată de alte producţii cinematografice.  Inaugurată vineri, 1 aprilie, Colecţia „Filme de Paşte" este alcătuită din cinci DVD-uri care cuprind două pelicule: „Patimile lui Hristos", controversata creaţie din 2004 a lui Mel Gibson, şi „Iisus din Nazareth", celebra serie realizată de regizorul italian Franco Zeffirelli, în anul 1977. Miniserialul de televiziune, cu o durată de mai bine de şase ore, îi are în distribuţie pe actorii Robert Powell, Laurence Olivier, Anthony Quinn şi Christopher Plummer.

Într-un interviu acordat pentru „Adevărul literar şi artistic", în 2002, Robert Powell a recunoscut că nu avea o credinţă conturată în momentul în care a jucat apăsătorul rol al Mântuitorului. „Un actor e doar un instrument, dar, vorbind despre a interpreta acest rol, ar fi fost mult mai dificil pentru cineva foarte implicat în creştinism, obiectivitatea lui ar fi avut de suferit", a spus Powell. „Personajul te domină, astfel că abordarea ar trebui să fie mai curând obiectivă, decât subiectivă. Iisus nu a preluat controlul asupra vieţii mele, altfel aş fi înnebunit". 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite