Volumul al II-lea al romanului "Om bogat, om sărac“ se distribuie joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea volum al romanului "Om bogat, om sărac“ se distribuie joi cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Cartea lui Irwin Shaw merge pe un fir care leagă trei destine, ale celor trei copii ai cuplului Mary Pease - Axel Jordache: Gretchen, Rudolph şi Thomas.

Rudolph este fiul cel mic, copilul educat, manierat, care crede că numai prin studiu se poate ridica în viaţă. Pe de altă parte, Thomas, fratele său, se lasă dominat de o agresivitate care îi face plăcere şi îi jigneşte pe cei apropiaţi ori de câte ori are ocazia.

VEZI AICI LISTA CHIOŞCURILOR DIN BUCUREŞTI ŞI DIN TIMIŞOARA

Cei doi fraţi intră foarte repede într-o competiţie pentru atenţia celor din jur şi devin nerăbdători şi ostili unul cu celălalt. Iar Gretchen este o idealistă care îşi caută drumul spre iubire, dar relaţiile pe care le are nu-i dau prea multă satisfacţie.

Thomas fuge de acasă; vieţile lor par să se despartă. Rudolph reuşeşte în politică şi în afaceri, în timp ce Thomas alege să respire aerul fetid al unei lumi rău famate, fiind, pe rând, boxer şi marinar. Romanul „Om bogat, om sărac", publicat în 1969, a fost tradus în româneşte de Agop Bezerian.

Urcuşuri şi coborâşuri

Acuzat pe nedrept de presa americană că ar fi simpatizant al regimului comunist, Irwin Shaw a fost pus pe lista neagră a studiourilor de film hollywoodiene. Apoi, a părăsit Statele Unite în 1951, mutându-se în Europa, unde a trăit vreme de 25 de ani.

Cartea sa a fost ecranizată, iar serialul american de televiziune a fost un „hit", 20 de ani mai târziu. Shaw a scris proză scurtă şi a colaborat şi cu publicaţii precum „Esquire", „The New Yorker", „Playboy". Cărţile sale au fost vândute în peste 14 milioane de exemplare. 

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite