Băuturi răcoritoare pe toate gusturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 12 august Volumul „Sucuri şi cocktailuri din fructe“ va fi distribuit cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 14,99 lei. Astăzi găsiţi la chioşcuri volumul dedicat bucătăriei tradiţionale româneşti, iar săptămâna viitoare vă puteţi delecta cu băuturi de sezon.

Pentru că este încă vară, Editura Adevărul a pregătit un nou volum din colecţia „Delicii în bucătărie". Vinerea viitoare, ziarul va fi însoţit de o carte bogat ilustrată, în care veţi găsi o mulţime de reţete de sucuri şi cocktailuri din fructe. Introducerea este, de fapt, o iniţiere în interesanta istorie a unor preparate precum sorbetul. Celor care îndrăgesc fructele şi vor să le consume altfel decât în prăjituri le stau la dispoziţie reţete numai bune de preparat în după-amiezele toride: sorbet de fragi şi mere, sorbet de struguri şi smochine.

De fapt, reţetele recomandate constituie un regal al fructelor: afine şi zmeură, smochine, struguri, dovleac şi multe altele. Diverse tipuri de frappé, cappuccino şi mocaccino vă aşteaptă să vă puneţi la încercare nu în primul rând priceperea, ci curiozitatea de a încerca lucruri noi. În compania unor băuturi răcoritoare tradiţionale sau inovatoare, căldura este mai uşor de suportat. Un smoothie de pere, pepene galben şi vin spumant este ideal după-amiaza, ca şi un frappé de cocos cu perle de papaya sau un sorbet de afine şi zmeură. La masă, puteţi încerca oricând o spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze, sau un ştrudel lichid. Cei dornici să experimenteze gusturi noi pot prepara un frappé de ciocolată cu ardei iute sau unul cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite