Opera „Bărbierul din Sevilla“ se distribuie vineri cu ziarul "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Bărbierul din Sevilla"
„Bărbierul din Sevilla"

Colecţia „Mari spectacole de operă“ continuă cu o capodoperă semnată de popularul compozitor italian Gioachino Rossini. Fiecare număr al colecţiei cuprinde un album cartonat, un CD şi un DVD, la preţul total de 19,99 lei. Pe DVD-ul de mâine poate fi admirată inegalabila Cecilia Bartoli.

Cel de-al zecelea număr al supercolecţiei de mari spectacole de operă va fi distribuit mâine, numai împreună cu ziarul „Adevărul", şi va fi dedicat unei capodopere a marelui compozitor italian de operă Gioachino Rossini: „Bărbierul din Sevilla". La un preţ total de 19,99 lei, cumpărătorii „Adevărului" vor primi ziarul, ghidul TV şi albumul cartonat „Bărbierul din Sevilla", care conţine atât un CD, cât şi un DVD (subtitrat în română), cu înregistrări ale operei.

INTRĂ AICI PE MAGAZINUL ONLINE AL ADEVĂRUL ÎN CARE GĂSEŞTI TOATE COLECŢIILE

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

În cele 64 de pagini ale cărţii, iubitorii muzicii de operă vor găsi informaţii esenţiale despre capodopera rossinienă: o prezentare a vieţii şi operei marelui compozitor italian; o descriere a subiectului operei plus un scurt istoric al genezei acestei capodopere (premiera a avut loc la Roma, la 20 februarie 1816), precum şi al montărilor de referinţă cu „Bărbierul..."; informaţiile despre cele două înregistrări, pe CD şi DVD; o prezentare detaliată a acţiunii celor două acte. DVD-ul conţine o înregistrare din 1988 cu o montare a Operei din Köln (dirijor Gabriele Ferro), în care străluceşte, în rolul Rosinei, mezzosoprana Cecilia Bartoli. CD-ul oferă fragmente dintr-o înregistrare a Operei milaneze, din 1952, cu marele dirijor italian Tullio Serafin.

Libretul operei, scris de Cesare Sterbini, se bazează pe comedia lui Beaumarchais, genială satirizare a moravurilor aristocraţiei, care a impus popularul personaj al bărbierului Figaro, sursă de inspiraţie şi pentru Mozart, în „Nunta lui Figaro". Rossini a trăit între 1792 şi 1868 şi s-a bucurat, în timpul vieţii, de un succes şi de o popularitate greu de imaginat astăzi. O ipotetică întâlnire între compozitor şi viitorul romancier Stendhal este imaginată într-un roman de Frédéric Vitoux, ecranizat de regizorul Nae Caranfil în filmul „Dolce far niente". 

Informaţii:

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite