Aventurile unui proscris celebru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul „Robin Hood“ de Henry Gilbert va fi vândut împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Volumul face parte din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ şi îl are protagonist pe Robin Hood, bine-cunoscutul erou din folclorul britanic.

Pentru a scrie acest roman îndrăgit mai ales de copiii şi de adolescenţii de pretutindeni, Henry Gilbert a studiat numeroase legende populare din spaţiul anglo-saxon, în care apar, de asemenea, camarazii împreună cu care neînfricatul Robin Hood face dreptate în pădurea Sherwood: micul John, părintele Tuck sau Alan-a-Dale.

Romanul de aventuri al lui Henry Gilbert cuprinde numeroase elemente de literatură populară şi debutează cu imaginea intrată în legendă a justiţiarului care întruchipează forţa binelui şi este permanent în conflict cu forţă răului.

Ca în tradiţia populară, trăsăturile fizice reflectă trăsăturile de caracter, astfel încât portretul lui Robin Hood arată astfel: „Chipul său, bronzat şi rumenit de soare şi vânt, era deschis şi sincer, avea ochii strălucitori ca ai păsărilor sălbatice şi părea tot atât de neînfricat şi nobil".

Eroul care se luptă să le facă dreptate celor nedreptăţiţi de soartă are, aşadar, o înfăţişare pe măsură, exact ca în basme.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite