Romanul „Tarzan din neamul maimuţelor“ va fi distribuit, joi, împreună cu ziarul "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul „Tarzan din neamul maimuţelor“ de Edgar Rice Burroughs va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Tarzan, celebrul aristocrat aventurier născut în inima junglei, a făcut înconjurul lumii, fiind şi subiectul a numeroase producţii cinematografice.

„Tarzan din neamul maimuţelor" face parte dintr-o serie de 25 de volume de aventuri care îl au ca personaj central pe Tarzan, un băiat crescut de gorile.

Tarzan descoperă pasiunea Ampla serie de romane dedicată îndrăgitului Tarzan a stârnit un imens entuziasm, reflectat mai ales în producţiile cinematografice inspirate de aventurile personajului. La vârsta de un an, Tarzan rămâne orfan şi este adoptat de gorile, o rasă rară, încă plină de mistere pentru oamenii de ştiinţă.

Numele lui înseamnă „Piele albă" şi simbolizează exotismul unui personaj cel puţin curios în mijlocul junglei. Pe numele său de botez John, Tarzan învaţă toate secretele lumii dure, dar pline de spectaculos a junglei. Însă, în acelaşi timp, descoperă pasiunea: o cunoaşte pe Jane Porter, o tânără şi frumoasă americancă.

Astfel, eroul se trezeşte prins între două lumi - cea a junglei, un tărâm pe care-l stăpâneşte, şi cea citadină, cu modernitatea şi nedreptatea ei. Tarzan va decide să înveţe să „cucerească" marile oraşe pentru a o regăsi pe Jane şi a-şi desăvârşi iubirea.Edgar Rice Burroughs (1875-1950) a lucrat mai întâi în publicitate, fiind scenarist de reclame. Ulterior s-a orientat către literatură.

Peste 50 de romane

Romanul său de aventuri, intitulat „Tarzan din neamul maimuţelor", a fost publicat iniţial în foileton în 1912 şi, doi ani mai târziu, ca roman, în 1914, fiind primul dintre cele 25 de volume avându-l ca personaj pe Tarzan, fiul unui nobil englez, dispărut în Africa.

În afară de seria Tarzan, Edgar Rice Burroughs a mai scris 43 de romane. Printre cele mai celebre ecranizări ale romanului „Tarzan din neamul maimuţelor" se numără cele din 1959, 1981 şi 1984, ultima avându-l în distribuţie pe actorul Christopher Lambert.

VEZI AICI LISTA CHIOŞCURILOR DIN BUCUREŞTI ŞI DIN TIMIŞOARA

image

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" la 7488 pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite