Aventuri verniene pe-o insulă plutitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul „Insula cu elice“, de Jules Verne, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la 10,99 lei. Romanul a fost publicat prima dată sub formă de foileton, în anul 1895. Ca volum a apărut la sfârşitul aceluiaşi an, cu titlul „L’Île à hélice“, la Editura Hetzel din Paris.

În Millard City, singurul oraş aflat pe-o insulă ce pluteşte pe apele Oceanului Pacific, propulsată de elice, trăiesc numai oameni bogaţi. Coabitarea lor este problematică, ei fiind divizaţi în două tabere din cauza unor lungi dispute ce ameninţă bunăstarea şi viitorul insulei.

Un cvartet francez, alcătuit din Sébastien Zorn (violoncel), Yvernès (prima vioară), Frascolin (a doua vioară) şi Pinchinat (alto), porneşte într-un turneu prin Statele Unite. În drum spre San Diego, cvartetul suferă un accident în urma căruia cei patru membri ai săi sunt nevoiţi să pornească mai departe pe jos.

Francezii ajung într-un sat, unde un personaj intrigant, Calistus Munbar, îi invită să susţină o serie de concerte în Millard City.

Sarcina cvartetului este să-i amuze pe rezidenţii insulei, pe parcursul turului pe care aceştia îl întreprind în insulele din Pacificul de Sud. Cei patru francezi descoperă că o parte a populaţiei este condusă de Jem Tankerdon şi cealaltă de către Nat Coverley, doi miliardari care-şi dispută întâietatea.

Biblioteca „Jules Verne"

Nu rataţi săptămânile viitoare: „Burse de călătorie" (5 mai), „Casa cu aburi" (12 mai), „Indiile negre. Goana după meteor" (19 mai), „Ocolul pământului în optzeci de zile" (26 mai), „Cinci săptămâni în balon" (2 iunie), „Minunatul Orinoco" (9 iunie), „Castelul din Carpaţi. Întâmplări neobişnuite" (16 iunie).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite