Aventuri pe o insulă din Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri,  20 ianuarie
Miercuri, 20 ianuarie

Primul volum din „Insula misterioasă“ de Jules Verne va fi distribuit gratuit, împreună cu „Adevărul“ şi „Adevărul literar şi artistic“.

Începând cu volumul II al romanului „Insula misterioasă", ce va apărea la 27 ianuarie, preţul unui exemplar din colecţia „Jules Verne", care numără 40 de volume, va fi de 10,99 lei.

Cartea este povestea unui grup de cinci personaje - inginerul Cyrus Smith, servitorul lui, Nab, jurnalistul Gédéon Spilett, marinarul Pencroff şi adolescentul Herbert - care încearcă să scape din asediul oraşului Richmond, în timpul Războiului de Secesiune, cu ajutorul unui balon.

În urma prăbuşirii acestuia, cei cinci ajung pe o insulă pustie din Pacific şi, timp de patru ani, sunt obligaţi, ca şi Robinson Crusoe al lui Daniel Defoe sau familia din „Robinson Elveţianul", de Johann David Wyss, să supravieţuiască numai graţie propriilor lor cunoştinţe ştiinţifice şi inventivităţii.

„Insula misterioasă", apărută în 1874, este, într-un fel, continuarea romanului „20.000 de leghe sub mări", celebrul submarin Nautilus şi căpitanul Nemo, apărând pentru ultima dată în opera autorului în finalul noii cărţi.

Romanul s-a bucurat de un succes imens chiar din tipul vieţii autorului, când au fost vândute 44.000 de exemplare. Tradus în numeroase limbi, a inspirat mai multe adaptări cinematografice, de la filmul mut al lui Lucien Hubbard din 1929 la cel din 1951, realizat de Spencer Gordon Bennett, urmate de pelicula lui Cy Endfield (1961), cu Michael Craig, sau de adaptarea din 1972, semnată de Juan Antonio Bardem şi Henri Colpi, cu Omar Sharif în rolul principal.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite