„Agenţia Thompson and Co.“ se distribuie miercuri împreună cu ziarul „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romanul „Agenţia Thompson and Co.“, de Jules Verne, va fi distribuit, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul total de 11,99 lei.Despre romanul scris în 1907 s-a spus că aparţine, de fapt, lui Michel Verne, fiul scriitorului, care s-a îngrijit de publicarea volumelor tatălui său.

„Agenţia Thompson and Co." este povestea unui francez, Robert Morgand, care se angajează ca  interpret la bordul unei nave şi pleacă într‑un voiaj în Atlantic. Aflat la Londra, fără prea mulţi bani şi neîntrezărind vreo posibilitate de a-şi găsi o slujbă, Morgand se vede pus în faţa unei decizii inedite.

El descoperă un anunţ despre o călătorie pe mare, având printre destinaţii Insulele Canare, Madeira şi Azore. Ca un noroc nesperat, „Agenţia Thompson and Co.", cea care face anunţul şi care organizează călătoria, caută un interpret care să se îmbarce la bordul navei.

Fiind un bun cunoscător al francezei, al englezei, al spaniolei şi al portughezei, Morgand aplică pentru postul respectiv şi îl şi obţine.
Îmbarcat pe nava „Seamew", Morgand va descoperi însă mai mult decât noi teritorii.

Îndrăgostit de o văduvă bogată

Călătoria se va dovedi un adevărat voiaj iniţiatic, un amestesc eclectic şi fascinant de tipuri umane. Mai întâi, Morgand îl descoperă la bordul navei pe compatriotul său, Roger de Sorgues.

Sorgues călătoreşte împreună cu două americance frumoase şi compania lor va fi o reală plăcere pentru Morgand. Una dintre doamne, o văduvă bogată, îi va trezi în scurt timp interesul. Dar pentru a-i putea cere mâna, Morgand va trebui să jongleze cu mai multe obstacole: rigorile slujbei, care îi impun o atitudine decentă, şi cumnatul celor două femei, care îl tachinează în permanenţă.

Identitate controversată

Identitatea adevăratului autor al romanului „Agenţia Thompson and Co." a fost dată în vileag abia în anul 1978.

Dovezile în favoarea lui Michel Verne, fiul lui Jules Verne, se bazau pe corespondenţa dintre acesta şi Hetzel, editorul operei lui Jules Verne, precum şi pe faptul că singurul manuscris descoperit al operei a fost autentificat ca fiind redactat de către Michel Verne, şi nu de tatăl său.

VEZI AICI LISTA CHIOŞCURILOR DIN BUCUREŞTI ŞI DIN TIMIŞOARA

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite