"Eneida" se distribuie marţi cu Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Eneida“, al treilea volum al colecţiei „Miturile şi Legendele Lumii“, va fi distribuit marţi cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei. După „Iliada“ şi „Odiseea“, adaptarea epopeii latine scrise de Vergiliu completează tripticul poemelor esenţiale ale antichităţii.

„Eneida", considerată epopeea naţională a romanilor, are o valoare şi o semnificaţie aparte pentru toate popoarele care se mândresc cu o descendenţă latină.

Protagoniştii ei sunt de fapt strămoşii locuitorilor Peninsulei Italice, care vor coloniza ulterior nenumărate teritorii, inclusiv pe cel de la nord de Dunăre, al daco-geţilor. Publius Vergilius Maro (70 î.Hr. - 19 î.Hr.), autorul acestui poem, a fost un vizionar: povestea pe care ne-o spune face parte din istoria Romei, deci şi a noastră.

La toate acestea se adaugă farmecul aventurii prin care trece Enea - fiu al zeiţei Afrodita şi al troianului Anchise -, de la fuga din Troia cuprinsă de flăcări la călătoria prin Marea Mediterană, prilej cu care străbate ţară după ţară, îndrăgostindu-se (de regina Cartaginei, Dido) şi purtând războaie sângeroase.

După o incursiune în lumea umbrelor, eroul găseşte în cele din urmă ţara făgăduinţei, la gura de vărsare a Tibrului. Cei mici, şi nu numai, vor fi vrăjiţi descoperind „Eneida", în această adaptare pentru copii a celebrei epopei.

Intră aici în magazinul online al Adevarul.

Nu rataţi!

1 Miercuri, 2 februarie. „Contele de Monte-Cristo", de Alexandre Dumas, volumul 4, preţ 13,99 lei
. În acest volum final al capodoperei lui Dumas, cititorii vor afla deznodământul răzbunării ticluite de Edmond Dantès. Urmează „Regina Margot", o altă carte celebră a marelui scriitor.

2 Joi, 3 februarie. „Lupul de stepă", de Hermann Hesse, preţ 12,99 lei. Acest nou volum din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă" este o capodoperă timpurie a scriitorului elveţian, distins cu Premiul Nobel, bine-cunoscut pentru „Jocul cu mărgelele de sticlă".

3 Vineri, 4 februarie. DVD-ul numărul 3 din colecţia „Alfred Hitchcock", preţ 12,99 lei. Discul cuprinde două capodopere ale „maestrului suspansului şi groazei" cinematografice: „Păsările" (1963) şi „Îndoiala" / „Shadow of a Doubt" (1943), cu Teresa Wright şi Joseph Cotten.

4  Sâmbătă, 5 februarie. DVD-ul numărul 2 din colecţia „Seinfeld", preţ 10,99 lei
. Seria cu „cel mai bun serial de comedie din istorie", aşa cum a fost numit sitcomul „Seinfeld", include 12 DVD-uri care conţin primele trei sezoane.

Intră aici în magazinul online al Adevarul.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite