VIDEO Amintirile lui Ion Besoiu despre Toma Caragiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Besoiu a debutat  pe marele ecran în 1957
Ion Besoiu a debutat pe marele ecran în 1957

Actorul care a jucat în filmul „Actorul şi sălbaticii“ spune despre Toma Caragiu că era un camarad extraordinar. Filmul „Actorul şi sălbaticii“ face parte din colecţia „Toma Caragiu“, ce conţine alte două pelicule, „Premiera“ şi „Operaţiunea «Monstrul»“ şi se distribuie cu „Adevărul magazin de duminică“.

Luna dedicată lui Toma Caragiu

Pachetul mai include şi un box de colecţie, oferit gratuit, totul la preţul special de doar 14,99 lei. Începeţi anul cu cele mai bune colecţii „Adevărul”!

Ion Besoiu interpretează în acest film rolul lui Guţă Popescu, cel care încearcă să-i pună beţe în roate personajului interpretat de Toma Caragiu, directorul de teatru Costică Cărătase, şi textierului său, Ionel Friedman.

Besoiu spune că acesta este singurul film în care a jucat alături de Toma Caragiu fără să aibă vreun contact direct. „În parteneriat, cu replici, eu aveam treabă cu studenţi, cu legionari, cu Toma nu am filmat nicio scenă împreună pentru «Actorul şi sălbaticii»."

Besoiu îşi aduce însă aminte de fostul său coleg ca de un bun prieten şi un partener ideal: „Era un mare prieten, un mare actor, un artist desăvârşit şi un partener ideal, în sensul că era întotdeauna cu textul bine pregătit, cu foarte mare seriozitate pe platoul de filmare."

Ion Besoiu va împlini 80 de ani în luna martie. A absolvit „Academia de Teatru şi Muzică" din Sibiu şi a jucat în peste 60 de filme, printre care se numără seria „Haiducii", „Răscoala", „Mihai Viteazul", „BD în alertă" sau mai recentele „Francesca" şi „Cenuşă şi sânge".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite