Al treilea roman al muschetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 27 aprilie Primul volum al romanului „Vicontele de Bragelonne“, de Al. Dumas, va fi distribuit cu ziarul, la preţul de 13,99 lei. Seria romanelor dedicate neînfricaţilor d’Artagnan, Athos, Porthos şi Aramis continuă săptămâna viitoare.

După „Cei trei muschetari" şi „După douăzeci de ani", urmează „Vicontele de Bragelonne", roman publicat în patru volume de Editura  Adevărul pentru toţi cititorii care îndrăgesc literatura plină de farmec a lui Alexandre Dumas. Frumoasa poveste din ultimul roman al muschetarilor înfăţişează formarea şi ascensiunea unui monarh care a jucat un rol hotărâtor în istoria Franţei. În tulburatul veac XVII, dintr-un tânăr lipsit de putere, Ludovic al XIV-lea devine „Regele Soare".  Însă cel căruia i se datorează superbul castel Versailles nu se transformă totuşi într-un ocârmuitor atotputernic.

Ceea ce nu reuşeşte luminatul monarh izbuteşte d'Artagnan, care acum nu mai este căpitanul muschetarilor. Ajuns în Anglia în scopuri personale, viteazul iscusit îndeplineşte dorinţa lui Ludovic al XIV-lea de a-l readuce la tronul Angliei pe Carol al II-lea.  Totu-i bine când se sfârşeşte cu bine, deznodământul fericit ales de autor readucându-l pe eroul merituos în fruntea muschetarilor. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite