Adrenalină în baloanele Orange

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima etapă a aventurii „5 săptămâni în balon“, organizată de „Adevărul“ şi Orange în spiritul romanelor lui Jules Verne, se va derula, la sfârşitul acestei săptămâni, la Oradea şi la Târgu-Mureş. Locuitorii din Suceava şi Baia Mare au avut posibilitatea, sâmbătă şi duminică, să se bucure de un zbor cu balonul.

Balonul Orange s-a înălţat, ieri, în centrul oraşului Baia Mare. La ora 14.00, sute de băimăreni s-au adunat la locul în care urma să fie instalat balonul - Stadionul „Viorel Mateianu" din Parcul Municipal.

Primele câştigătoare care au testat zborul au fost Miruna Avram (22 de ani) şi Cristina Sindrinciuc (21 de ani). Ele s-au înălţat aproximativ 250 de metri şi au avut ocazia, pentru câteva minute, să vadă Baia Mare din balon. „Acum ştiu exact ce înseamnă să pluteşti. A fost ceva ce nu am să uit niciodată!", a mărturisit foarte emoţionată, la aterizare, Miruna Avram.

„Mi-aţi împlinit un vis!"

Cristian şi Adelina Chiuzbăian lucrează de trei ani în Italia, însă de trei zile au venit acasă, în Baia Mare. Au aflat despre balon şi au decis să nu rateze zborul. „De mică, pe când citeam cărţile lui Jules Verne, visam să zbor cu balonul. Voi mi-aţi împlinit acest vis! Mulţumesc", atât a mai putut să spună la aterizare Adelina (28 de ani). Balonul a venit la 22 septembrie la Baia Mare şi de astăzi se mută în altă localitate.

În cele cinci zile ale campaniei la Suceava, balonul Orange a călătorit în aproape tot judeţul, de la Mănăstirea Voroneţ în nord şi până la Mănăstirea Probota în sud-vest. În prima zi, balonul a zburat peste satul Ipoteşti, iar la aterizare s-au strâns toţi copiii din sat să admire minunea de 20 de metri înălţime şi 16 metri în diametru, care a zburat pe deasupra caselor.

În cea de-a doua zi, balonul a ajuns la Voroneţ, unde a fost ancorat lângă celebra mănăstire, apoi spre seară a zburat peste satul Arbore. Aici, echipa a avut numeroase peripeţii, aterizarea a fost dificilă din cauza vântului, iar în ajutor au sărit sătenii.

Aceştia au ţinut de nacelă, ca să împiedice ridicarea acesteia, şi au ajutat la strângerea balonului uriaş. În cea de-a treia zi, balonul Orange a poposit la Mănăstirea Probota, aflată în apropierea oraşului Dolhasca, însă din cauza vremii piloţii n-au putut înălţa balonul.

Urmează Oradea şi Târgu-Mureş

Campania „5 săptămâni în balon" se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 2-3 octombrie, la Oradea şi Târgu-Mureş. Pentru a câştiga un zbor cu balonul, locuitorii celor două oraşe se pot înscrie în concurs completând un pliant special pe care îl găsiţi în magazinele Orange, de luni până vineri.

De asemenea, şi cei care cumpără cel puţin cinci cărţi din colecţia „Jules Verne" de la caravenele „Adevărul", care vor ajunge în oraşe sâmbătă, vor primi un talon pe care îl vor completa şi cu care vor participa la tombolă. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi.

Cititorii care vor face fotografii cu balonul şi le vor posta pe www.facebook.com/orangeromania au ocazia să fie printre cei trei câştigători ai unui zbor liber cu balonul în weekendul 9-10 octombrie, în apropiere de Bucureşti.

"De mică, pe când citeam cărţile lui Jules Verne, visam să zbor cu balonul. "
Adelina
educatoare

Perioada survolului

data    balonul 1    balonul 2

1-5 septembrie    Braşov    Sibiu
8-12 septembrie    Alba Iulia    Bacău
15-19 septembrie    Arad    Piatra Neamţ
22-26 septembrie    Baia Mare    Suceava
29 septembrie-3 octombrie    Oradea    Târgu-Mureş

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite