CNC revine la vechiul val

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cineaştii Elisabeta Bostan şi Ioan Cărmăzan au fost numiţi în noul Consiliu de administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), potrivit unui comunicat emis de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).

Alături de ei şi de directorul CNC, Eugen Şerbănescu, care îşi păstrează funcţia, în noul CA se mai află Florin Paraschiv, reprezentant al Uniunii Producătorilor de Film, Diana Butoeru, reprezentant al Asociaţiei Cineaştilor din România, Oana Stoenescu, reprezentant al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc.

Nominalizările pentru desemnarea membrilor Consiliului de administraţie au fost înaintate MCPN de către asociaţiile profesionale din domeniul cinematografiei. La sfârşitul lunii februarie, la invitaţia ministrului Hunor Kelemen a avut loc la sediul MCPN o discuţie în interiorul breslei pe tema numirii noului Consiliu de administraţie.

Mandatul celor şapte membri ai Consiliului este de doi ani, în timp ce acela al directorului este de patru. Eugen Şerbănescu a fost numit în această funcţie în octombrie 2006, de către ministrul Culturii, în urma unui concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite