La un click de cultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa cum a fost descrisa in repetate randuri, reteaua World Wide Web este o jungla anevoie de strabatut, un paienjenis in care, fara repere ferme, te poti lesne rataci. in ciuda abundentei

Dupa cum a fost descrisa in repetate randuri, reteaua World Wide Web este o jungla anevoie de strabatut, un paienjenis in care, fara repere ferme, te poti lesne rataci. in ciuda abundentei inimaginabile de informatii, calitatea lasa adesea de dorit. Tinand seama de acest aspect, prin rubrica de fata dorim sa propunem tuturor celor interesati acele adrese web unde, intr-adevar, se afla surse digitale de certa valoare.
1. Probabil cel mai amplu proiect enciclopedic dezvoltat online, de o cuprindere universala, este Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page. Acoperind toate ariile cunoasterii omenesti, aspirand la traducerea in cat mai multe din limbile cunoscute (exista, deja, inclusiv o versiune romaneasca in dezvoltare), Wikipedia "the free encyclopedia" ne poate fi de folos in situatiile in care cautam informatii despre orice subiect imaginabil.
2. intre site-urile romanesti cu profil literar se distinge prin eleganta si calitate LiterNet. Accesibil la adresa http://www.liternet.ro/, site-ul contine nu doar buletine informative, materiale cu caracter enciclopedic, programe si cronici culturale si multe alte surse, ci, mai ales, o multitudine de creatii literare, unele inedite, care-l transforma intr-o autentica editura virtuala.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite